avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cetatenie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cetatenie

buna ziua !
am si eu o intrebare !
cetatean olandez cu rezidenta in romania casatorit cu o romanca...poate cere buletin de romania ...

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: stefanicaovidiu , utilizator 16:12, 21 Aprilie 2010
@stefanicaovidiu
Haideti sa nu mai asteptam raspunsuri care nu vor mai sosi:)

De fapt, nu poate solicita buletin de Romania decat dupa obtinerea cetateniei romane. Care sincer, se obtine foarte greu. Personal cunosc 2 cetateni straini, casatoriti de peste 20 de ani in Romania cu cetateni romani, cu familii etc. si nu au obtinut inca cetatenia, ceruta de peste 15 ani.
Este un proces dificil, dar merita ca persoana despre care vorbiti sa incerce. Prima conditie este sa domicilieze pe teritoriul roman de cel putin 8 ani sau dc este casatorit cu un cetatean roman, de 5 ani de la data casatoriei. Bineinteles ca mai sunt alte conditii.
Va recomand sa cititi legea cetateniei romane, Legea 21/1991 republicata.
va multumesc Domnu Adutescu..
multumesc tuturor pentru raspunsuri !
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
stefanicaovidiu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea cetateniei in romania pop sorin pop sorin Buna Ma intereseaza in ce fel se poate obtine sederea in Romania precum si cetatenia definitiva/temporara. Prin casatorie am inteles ca doar dupa 5 ani ... (vezi toată discuția)
Pasaport romin ? vasile89 vasile89 30 km de la granita rominiei in basarabia ,cum pot sa obtin pasaport romin,poate prin reintregirea familiei ? ..sunt atitea variante ca nustiu care este ... (vezi toată discuția)
Informatii despre casatoria cu un strain lorena-andreea lorena-andreea El este din Bangladesh iar eu sunt romanca si dorim sa ne casatorim.El nu a putut intra in tara deoarece nu a primit viza insa se presupune ca la sfarsitul ... (vezi toată discuția)