avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Firme de recuperare sau recuperatori
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Firme de recuperare sau recuperatori

Am si eu o problema si nu stiu ce sa fac :-/
Acum 7 ani, i-am facut unei amice un abonament de telefon la Orange. Dupa cateva luni a trebuit sa plece in Germania(inca locuieste acolo) si abonamentul nu a mai fost platit. Acum am primit o scrisoare de la o firma EOS Romania(firma de avocatura) care a cumparat pagubele(tzepe etc.) de la Orange si vor 1700 RON caci altfel ma dau in judecata. Trebuie sa mentionez ca acel contract cu Orange avea o clauza de reziliere de 300 EURO pe vremea aceea.

Intrebarea mea este:
Avand in vedere ca nu m-au deranjat timp de 7 ani, acest contract nu se prescrie precum o amenda? Este necesar sa le platesc acestora suma de 1700 RON :(?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 21:35, 26 Februarie 2007
Problema nu este de cand este abonamentul ci cat timp a trecut de la ultima factura neplatita.
Daca esti sigur ca nu a mai folosit nimeni acel nr. de cand a plecat prietena din tara poti sta linistit pt ca datoria e prescrisa
Ultima factura a fost in luna aprilie 2001. Este ok? :D
se prescrie in 3 ani.
Multumesc mult! :)
Explicatia ar fi ca aceste firme mizeaza pe faptul ca exista si persoane mai slabe de inger care vazand o notificare de genul acesta si auzind de posibilitatea unui eventual proces merg repede si platesc o creanta demult prescrisaX-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie fictiva la orange stancu_g stancu_g Buna ziua, Am o problema cu compania de telefonie mobila ORANGE. Am avut un abonament facut la aceasta firma in anul 2000, contract ce l-am reziliat prin ... (vezi toată discuția)
Factura orange zehan007 zehan007 In 2002 am cumparat un telefon cu abonament de la orange, incheiat cu contract pe 2 ani. Dupa un an si 2 luni am renuntat la abonament si nu mi s-a cerut ... (vezi toată discuția)
Factura orange MaximB MaximB As dori de se poate un sfat in legatura cu ce trebuie sa faca o persoana simpla cand contractul a fost incheiat prin 2003-2004 (aceeasi problema la moda - un ... (vezi toată discuția)