Buna ziua,
Am si eu doua nelamuriri..fara a intra prea mult in detalii as dori sa va intreb daca vi se pare justificata poate prin comparatie, o pedeapsa de 4 ani cu executare pentru o fapta de inselaciune cu daune civile nedovedite de 12.000 ron (120 mil vechi) si daca aceasta pedeapsa ar mai putea fi modificata in sensul sa mai scada cand va intra in vigoara noul cod penal!
Va multumesc!
Am spus prin comparatie pentru ca exista pedepse de patru ani pentru sume EXORBITANTE..gen cea a lui Nati Meir tot de 4 ani pentru 21 miliarde lei vechi sau abia am citit o speta pentru 25 mii dolari pedeapsa de 3 ani cu suspendare!
Daca pedeapsa a fost gresit individualizata exista sanse de admitere a apelului cu conditia ca instanta de apel sa aprecieze astfel.
Daca inculpatul este recidivist nu are nicio sansa la o suspendare.
Procesul este in stadiu de apel..
Tocmai asta e problema ca pedeapsa nu este corect individualizata, inculpatul avand numeroase circumstante atenuante!~
Daca nu este recidivist este posibil ca tocmai imprejurarea ca nu a recunoscut comiterea faptei sa fi generat solutia pronuntata de instanta.
Pentru suspendarea conditionata a executarii pedepsei cam trebuie sa recunoasca si sa regrete sincer fapta.
Insa nu intotdeauna instanta are in vedere recunoasterea faptei si regretul...
Cunosc asemenea cazuri...insa acolo vinovatia era sub semnul indoielii si inculpatul declara ca se multumeste si cu o pedeapsa cu suspendare...
Insa strict legal, pentru suspendarea conditionata a executarii pedepsei trebuie sa recunoasca, sa regrete sincer fapta si sa nu existe temerea ca pe viitor va mai savarsi infractiuni...
Omor din culpa
Vali30
Varu meu este acuzat de omor din culpa a condus sub influenta alcoolului si pasajerul din dreapta a decedat. Intrebarea mea este ; Se tine cont ca alcoolu in ... (vezi toată discuția)