avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... relatii personale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

relatii personale

una dintre modalitatile prin care se poate infaptui dreptul parintelui la relatii personale este cel al vizitei.
intrebare: parintele caruia i-a fost incredintat copilul spre crestere si educare poate solicita instantei ca vizitele celuilalt parinte sa se desfasoare in prezenta sa?
pana la urma, pe ce temei i s-ar interzice acestuia din urma sa nu fie de fata in timpul vizitei?
...cu alte cuvinte, in timpul vizitei sa fie prezenti ambii parinti.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:32, 21 Aprilie 2010
Instanta decide in functie de varsta minorului.
Conteaza si daca tatal se descurca singur cu minorul.
dar, exista un temei legal sau jurisprudenta prin care sa i se interzica mamei prezenta in timpul vizitelor tatalui?
nu interzice. daca instanta decide ca vizita sa aiba loc la domiciliul minorului, doar n-o pleca mama de acasa sa-i lase singuri.
daca tatal castiga dreptul de a-si lua copilul la domiciliul sau sau in vacante, mama va merge doar daca sa zicem, o invita tatal.:)
daca tatal ia copilul in parc, instanta nu interzice ca mama sa mearga alaturi de ei, dar totusi tatal are dreptul sa aiba si momente singur cu acest copil, drept castigat in instanta
Pentru motive serioase si documentate(stare de sanatate,alte probleme psihiatrice,etc)se poate formula legal o cerere prin care sa se solicite restrangerea dreptului la relatii personale cu minorul.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
Radu Gabrian, Mediator
ralu_2008 a scris:

dar, exista un temei legal sau jurisprudenta prin care sa i se interzica mamei prezenta in timpul vizitelor tatalui?


Nu imi aduc aminte sa existe ceva in dispozitiv care sa interzica mamei dreptul de a fi prezenta dar daca luati copilul acasa la dvs. nu stiu cum ar putea intra in casa fara acordul dvs.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului intr-o relatie de concubinaj Vociulescu Cristiana Vociulescu Cristiana Buna seara, ma numesc cristiana am 23 de ani si am un copil in varsta de 5 ani si 8 luni dintr-o relatie de concubinaj.minorul a luat nastere cand eu aveam ... (vezi toată discuția)
Se poate ca tatal sa nu aiba deloc legatura cu minorii? Imparatul Imparatul S-a pronuntat divortul in Romania, dintre o romanca si sotul ei italian. Copiii au fost incredintati mamei, dar are dreptul si tatal sa-i ia cu el, de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)