avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... relatii personale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

relatii personale

una dintre modalitatile prin care se poate infaptui dreptul parintelui la relatii personale este cel al vizitei.
intrebare: parintele caruia i-a fost incredintat copilul spre crestere si educare poate solicita instantei ca vizitele celuilalt parinte sa se desfasoare in prezenta sa?
pana la urma, pe ce temei i s-ar interzice acestuia din urma sa nu fie de fata in timpul vizitei?
...cu alte cuvinte, in timpul vizitei sa fie prezenti ambii parinti.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:32, 21 Aprilie 2010
Nu imi aduc aminte sa existe ceva in dispozitiv care sa interzica mamei dreptul de a fi prezenta dar daca luati copilul acasa la dvs. nu stiu cum ar putea intra in casa fara acordul dvs.


1. tatal vine la domiciliul mamei careia i-a fost incredintat minorul (implicit si domiciliul mamei) sa-si exercite dreptul de vizita la domiciliul mamei asa cum a dispus instanta. in aceasta situatie, mama este obligata sa ii inlesneasca accesul tatalui la domiciliu unde se va consuma vizita.

2. in situatia in care tatal ia copilul la domiciliul sau, pt ca i s-a incuviintat de catre instanta, mama nu poate avea acces la domiciliul tatalui decat cu acordul acestuia din urma (daca ar vrea sa se convinga sa zicem ca e ok copilul).

Da, este corect.
Aceasta este si opinia mea.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului intr-o relatie de concubinaj Vociulescu Cristiana Vociulescu Cristiana Buna seara, ma numesc cristiana am 23 de ani si am un copil in varsta de 5 ani si 8 luni dintr-o relatie de concubinaj.minorul a luat nastere cand eu aveam ... (vezi toată discuția)
Se poate ca tatal sa nu aiba deloc legatura cu minorii? Imparatul Imparatul S-a pronuntat divortul in Romania, dintre o romanca si sotul ei italian. Copiii au fost incredintati mamei, dar are dreptul si tatal sa-i ia cu el, de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)