avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna ziua, in temeiul art.89,187 din Legea nr 19/2000 mi s-a stabilit un debit destul de mare deoarece am incasat pensia de urmas desi eram incadrata in campul muncii in perioada 1.04 2008- 1.10 2009. Am citit Legea 19/2000 iar Art. 187. -
(1) Sumele incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari sociale se recupereaza de la beneficiari in termenul de prescriptie de 3 ani.
Este posibil sa nu fiu executata silit in urmatoarea perioada deoarece nu detin momentan acesti bani si as vrea sa achit aceasta suma integral peste 6 luni.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:23, 21 Aprilie 2010
Nu stiu sigur daca se poate dar eu as merge la Casa de Pensii si as semna un angajament de plata: "incepand cu data de... voi achita lunar suma de... lei, pana la stingerea debitului".
Succes!
Da, este posibil. Mergeti la casa de pensii si discutati cu ei, puteti stabili cand si cat platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit o deciziesi somatie de la casa de pensii nadintamara nadintamara buna, am primit pensie de urmas pana in vara 2008 fiindca am facut doar primul an de facultate apoi renuntand la studii. acum cateva zile am primit o somatie ... (vezi toată discuția)
Decizie de debit - calcul gresit pensie grecu doina grecu doina In anul 2003, m-am pensionat cu grad de handicap II. In acest an am indeplinit varsta standard de pensionare si am cerut recalcularea pensiei la limita de ... (vezi toată discuția)
Debit rezultat in urma recalcularii pensiei Elidor Elidor Tatal meu in varsta de 86,5 ani , veteran de razboi , foarte bolnav, fara capacitate locomotorie, a primit de la Casa pensiilor Sect.2 o noua decizie cum ca in ... (vezi toată discuția)