avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recalculare dobinda leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recalculare dobinda leasing

in 2007 am facut un contract de leasing cu BT LEASING TRANSILVANIA si in contract avem trecuta o dobinda "nespecificata" si care apare doar pe scadentarul ratelor. Uitindu-ma zilele trecute pe scadentarul original observ ca dobinda trecuta in factura este mai mare cu aproximativ 12 euro decit cea din scadentarul original. Intrebind la leasing am aflat ca dobinda a crescut conform unui articol din contract ce spune " in cazul modificarii indicilor Libor si euribor cu mai mult de 0.2 % fata de valoarea avuta la incheierea contractului finantatorul isi rezerva dreptul de a modifica corespunzator dobinda contractuala chiar din luna urmatoare", deci dobinda a crescut cind euribor a crescut si a ramas la fel atunci cind euribor a scazut. Le-am trimis o notificare in care am cerut sa-mi dea banii luati in plus si in raspunsul lor scris au spus ca "bt leasing nu are obligatia sa modifice dobinda contractuala ci au dreptul sa o modifice daca considera necesar" . Mi se pare o mare golanie si doresc sa stiu ce posibilitati am sa mi se faca dreptate
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
ciobrad2004, utilizator
Cel mai recent răspuns: ciobrad2004 , utilizator 21:00, 21 Aprilie 2010
ciobrad2004 a scris:

...Uitindu-ma zilele trecute pe scadentarul original observ ca dobinda trecuta in factura este mai mica cu aproximativ 12 euro decit cea din factura. ..

Nu am inteles nimic, incearca sa fii mai coerent si nu mai incepe aceeasi intrebare in doua linkuri.
am modificat cite ceva poate e mai bine acum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: problema care ne omoara pe toti azi....si totul trebuie facut f.f.f.repede vatajita mihaela vatajita mihaela UG 50/2010.Am un credit ipotecar in EURO luat in 2006 de la Banc Post; in primul an cu dobinda fixa, apoi variabila.Dobinda variabila fiind calculata dupa ... (vezi toată discuția)
Comision de rambursare anticipata prin refinantare de la alta banca rashid rashid Buna ziua! Am luat un credit imobiliar in Euro (in 2007) de la BT cu dobinda variabila pe toata perioada. Initial, dobinda era de 9% si a crescut treptat ... (vezi toată discuția)
Abuz societate de leasing lidiacojea lidiacojea Buna ziua, Sunt utilizator in cadrul unui contract de leasing financiar auto, incheiat intre un SRL si Unicredit Leasing Corporation IFN SA. Conform ... (vezi toată discuția)