avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recurs tribunal Tulcea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recurs tribunal Tulcea

Am dat in judecata un institut de cercetari deoarece nu a vrut sa elibereze o adeverinta de incadrare in gr ii de munca pentru tatal meu. Tatal meu a fost angajatul acestui institut in per 75-84 in functia de inginer silvic la punctul de lucru Sfantu Gheorghe delta. Conform ord 50/1990, anexa II, pct 197 "muncitorii si personalul de specialitate care participa direct la plantarea si exploatarea masei lemnoase in Delta Dunarii"sunt incadrati in gr II de munca.
Acest institut nu i-a eliberat adeverinta tip pe motiv ca consiliul director nu a nominalizat persoanele care au lucrat in pctul de lucru de la Sfantu Gheorghe si nu au cadrul legal pt eliberarea adeverintei.
azi am avut actiunea de fond, in urma careia Tribunalul Tulcea a scris pe site-ul lor ca "respinge cererea ca nefondata. definitiva. executorie cu recurs in 10 zile de la comunicare."

Intrebarea mea: recursul se face in 10 zile de cand primesc raspunsul acasa sau de cand publica sentinta pe site? Cu recurs mai am vreo sansa? Cine judeca recursul? Tot tribunalul tulcea? Aceiasi judecatori?
Nu am avut avocat si nici institutul nu a trimis reprezentanti si nici nu a facut intampinare.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:19, 22 Aprilie 2010
in 10 zile de la data cand o primiti , angajati-va un avocat sa va ajute la redactarea recursului. Imediat cum ati primit sentinta luati legatura cu un avocat sa studiati dosarul .
Curtea de apel judeca recursul .
intrebarea mea este cine va redactat actiunea?
recursul se poate promova in termen de 10 zile de la comunicarea ei prin posta acasa la dvs.
acesta se va judeca la curtea de apel .
Trebuia sa fi angajat avocat,. macar acum sa o faceti. Vi se comunica la domiciliu apoi in 10 zile de la data postei, trebuie depus recursul.
Eu am redactat actiunea. Nu am studii juridice, ci economice.
Mai am si eu o intrebare: conteaza ceea ce sustine verbal in proces sau importanta este redactarea actiunii?
Vreau sa va mai spun ca acum 2 saptamani am mai avut un proces cu Casa de Pensii care nu a vrut sa ii recunoasca o alta adeverinta de incadrare in gr II de munca eliberata de alt institut. In acel caz alt institut i-a eliberat adeveinta pe care Casa de Pensii nu a vrut sa o ia in considerare. Tot eu am redactat actiunea si am castigat. completul de judecata de atunci a fost si acum.

Tatal meu nici nu a vorbit in proces. Este in varsta si bolnav si nu prea poate sa vorbeasca.
Curtea de apel de la Tulcea va judeca cazul sau de la Constanta? Am impresia ca la Tulcea e doar tribunal, Curtea de Apel e la Constanta.

Multumesc.

Motivarea actiunii si temeiul legal al acesteia , apoi sustinerea , concluziile scrise sau cuvantul pe fond. Sunt importante deopotriva. Tocmai ca starea tatalui aste cum este... ii prindea bine un avocat. Nu toate solutiile pot fi la fel, chiar daca a fost acelasi complet. Au fost doua actiuni si obiecte diferite.

Alte discuții în legătură

Grupa a ii de munca elena_1234 elena_1234 Tatal meu este pensionar, in varsta de 75 de ani. Anul trecut a obtinut de la un loc de munca o adeverinta pt incadrarea in grupa a II a de munca pentru o ... (vezi toată discuția)
Hotarare casata de curtea de apel, declinare competenta fond elena_1234 elena_1234 Am urmatoarea speta: Am dat in judecata o institutie pt 2 capete de cerere: 1) nenominalizare persoana de catre consiliul de administratie pt grupa a II-a ... (vezi toată discuția)
Intrebare dosar inmatriculare adybnt adybnt salutare,am o intrebare poate ma ajuta cineva! Am un dosar in curs pt inmatriculare fara taxa la tulcea,azi avocata a primit sentinta(nefavorabila),iar acum ... (vezi toată discuția)