avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract inchiriere


Am dat cu chirie un apartament Doresc sa reziliez contractul de inchiriere inainte de termenul final . Chiriasul nu vrea sa plece. Are datorii mari la intretinere si vecinii se plang ca locuiesc multe persoane acolo (eu stiu ca e doar el) Cand e intrebat spune ca sunt prieteni, dar ei locuiesc acolo, unii vin si altii pleaca .In contract am scris ca nu poate subinchiria

In contract am scris asa: "Ambele parti pot sa rezilieze contractul anuntand cu o luna inainte in scris. "
Avocatul lui i-a spus ca proprietarul nu poate rezilia contractul inainte fara acordul ambelor parti, deci si al lui.
Asa este?
Ce sa fac?
Multumesc.




Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:48, 22 Aprilie 2010
nu.. daca se specifica in contract ca se poate cu anuntarea cu o luna, pai chiar se poate.. in plus, faptulca nu a respectat clauzele contractuale si nu a platit intretinerea va ajuta sa l dati afara inainte de termen
buna ziua .
aveti posibilitatea rezilierii unilaterale a contractului de inchiriere . va trebui sa-l notificati in acest sens, in scris . daca nu da curs notificarii investiti instanta de judecata cu o actiune in reziliere a contractului de inchiriere, solicitand in subsidiar si evacuarea chiriasului si obligarea acestuia la plata cheltuielilor de intretinere restante .
buna ziua.
puteti sa denuntati unilateral contractul de inchiriere daca acest lucru este prevazut in clauzele lui.
trebuie sa ii faceti o notificare in acest sens.
Multumesc mult pentru raspuns
As putea proceda si asa ? : Ii fac o notificare conf. contractului de inchiriere (prin executor judecatoresc ) ca doresc sa reziliez inchirierea si sa elibereze apartamentul dupa o luna , iar dupa ce a trecut termenul anuntat sa intru in apartament pur si simplu .
daca e liber apartamentul, da.
daca nu, va trebui sa va judecati cu el.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de inchiriere camelia50 camelia50 Am inchiriat unui baiat un apartament. Doresc sa reziliez contractul de inchiriere pe cale amiabila inainte de termen. Unde sa merg?La administratia financiara ... (vezi toată discuția)
Rezilierea contractului de inchiriere camelia50 camelia50 Am dat cu chirie un apartamentunei persoane particulare. In contractul de inchiriere este mentionat ca ambele parti pot rezilia contractul anuntand cu o luna ... (vezi toată discuția)
Resiliere contractul de inchiriere camelia50 camelia50 Am un apartament pe care l-am inchiriat. Acum vreau sa il vand. Inainte de vanzare vreau sa reziliez contractul de inchiriere. Contractul de inchiriere prevede ... (vezi toată discuția)