avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract de inchiriere

Am inchiriat unui baiat un apartament. Doresc sa reziliez contractul de inchiriere pe cale amiabila inainte de termen. Unde sa merg?La administratia financiara ar fi suficient? , sau mai trebuie si altundeva.(notar,...)
Mentionez ca el este cam neserios, dupa complicate negocieri abia l-am convins sa rezilieze.
dupa ce semneaza la administratia financiara si expirarea termenului stabilit pot intra in apartament?
Va multumesc.

Trebuie sa intocmiti un acord de incetare a respctivului contract de inchiriere, care se va semna de ambele parti.

De asemenea este recomandat sa se intocmeasca si un proces-verbal de predare-primire a apartamentului ce a facut obiectul contractului, in care se va mentiona starea apartamentului precum si faptul ca fostul chirias a achitat chiria la zi si precum si intretinerea apartamentului. Prin acest proces-verbal se vor preda si cheile apartamentului.

Cu acordul de incetare semnat va deplasati la administratia financiara pentru a-l inregistra.
Dupa rezilierea contractului la admin. financiara pot intra in apartament? ( am mentionat in contractul de inchiriere ca pot rezilia unilateral contractul, cu anuntarea in prealabila cu o luna inainte.
Are datorii mari la intretinere, pe care m-am oferit sa i le platesc, dar sa plece.
Care e urmatorul pas dupa reziliere?

Multumesc.
Buna seara.
Vedeti ca contractul se poate rezilia unilateral doar pentru motive anume,printre care neplata chiriei pe 3 luni consecutiv .
Am notificare de la bloc cum ca ma dau in judecata daca nu platesc intretinerea.
I-am platit-o . Administratia financiara a reziliat contractul , am stampila pe el. Nu e suficient?
Dupa asta cum il dau afara. ?
camelia50 a scris:

Administratia financiara a reziliat contractul , am stampila pe el. Nu e suficient?
Dupa asta cum il dau afara. ?



Deci, Administratia financiara nu va reziliaza contractul. Vreti sa spuneti ca ati inregistrat la Administratia financiara rezilierea contractului, intre dvs si el.

Daca refuza sa paraseasca apartamentul formulati actiune in evacuare. Ar fi indicat ca mai intai sa il notificati printr-un executor judecatoresc ca trebuie sa elibereze apartamentul avand in vedere ca respectivul contract de inchiriere a fost reziliat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere PetrescuP PetrescuP Cum poate fi abordată următoarea speță? 1) Chiriașii (persoane fizice) anunță pe mail proprietarul (PF) că au reziliat contractul de închiriere, au ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere camelia50 camelia50 Am dat cu chirie un apartament Doresc sa reziliez contractul de inchiriere inainte de termenul final . Chiriasul nu vrea sa plece. Are datorii mari la ... (vezi toată discuția)
Cerere evacuare chirias pentru neplata chiriei adriannn adriannn Buna ziua. Daca printr-o actiune in evacuare a chiriasului solicit numai evacuarea acestuia nu si plata facturilor restante, atunci taxa de timbru este de 10 ... (vezi toată discuția)