avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... resiliere contractul de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

resiliere contractul de inchiriere

Am un apartament pe care l-am inchiriat. Acum vreau sa il vand. Inainte de vanzare vreau sa reziliez contractul de inchiriere. Contractul de inchiriere prevede posibilitatea rezilierii inaintea termenului final , cu conditia ca partile sa anunte cu o luna inainte in scris. Chiriasul nu vrea sa plece.
Am trimis chiriasului o scrisoare cu anutul de reziliere,asa cum este prevazut in contract – recomandata cu confirmare de primire. Dar postasul nu a gasit chiriasul acasa. Chiriasul nu a luat scrisoarea de la posta si scrisoarea s-a intors inapoi.

Cum pot sa fac sa il anunt sa plece astfel sa am dovada (in caz de proces) ca am respectat contractul ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 23:50, 19 Aprilie 2010
Notificarea trebuie comunicata prin intermediul unui executor judecatoresc . redactati-o in trei exemplare,unul ramane la dvs. cu viza executorului. Cu dovada comunicarii puteti merge in instanta.
Daca respectati clauzele contractuale nu veti avea probleme.Faptul ca , chiriasul a fost avizat si nu s-a prezentat sa ridice scrisoarea nu este vina dvs.
Problema este ca nu il puteti evacua fara hotarare judecatoreasca de evacuare.
In rest nu sunt probleme cu rezilierea contractului.
Deci , dupa instiintarea/notificarea facuta prin executor judecatoresc puteti sa solicitati rezilierea contractului la judecatorie.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scap de chiriasul asta in mod legal si fara probleme ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua, In 2019 ,am inchiriat apartamentul cuiva din alta localitate cu contract de inchiriere . Mentionez ca am declarat la ANAF contractul In ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere camelia50 camelia50 Am dat cu chirie un apartament Doresc sa reziliez contractul de inchiriere inainte de termenul final . Chiriasul nu vrea sa plece. Are datorii mari la ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi noul cod civil, intrebari privind noile reguli pt evacuare la expirarea contractului madoiclimber madoiclimber Buna ziua, sunt noua pe acest forum si speram sa nu ajung niciodata in situatia de a cere un sfat pentru evecuarea unor chiriasi. Situatia este urmatoarea ... (vezi toată discuția)