avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Declaratia 230
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Declaratia 230

doresc ca destinatia a 2% din imp. pe salariu sa ajunga la un copil bolnav care trebuie operat in luna iunie 2010.Cum se procedeaza? Ce trebuie sa faca parintii copilului pentru a intra in posesia sumelor?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 17:32, 23 Aprilie 2010
Codul fiscal, la art. 57 (4) prevede ,,Contribuabilii pot dispune asupra destinaţiei unei sume reprezentând până la 2% din impozitul stabilit la alin. (3), pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii, unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private, conform legii,,.
Iar Normele de aplicare a Codului fiscal la pct. 117.1. prevad ,,Contribuabilii pot dispune asupra destinaţiei unei sume reprezentând până la 2% din impozitul stabilit la alin. (3), pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii, unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private, conform legii.
În categoria entităţilor nonprofit se cuprind, de exemplu: asociaţiile, fundaţiile, organizaţiile sindicale, patronatele, partidele politice, asociaţiile de proprietari, casele de ajutor reciproc ale salariaţilor, în măsura în care, potrivit legilor proprii de organizare şi funcţionare desfăşoară activităţi nonprofit iar sumele primite din impozit să fie folosite în acest scop,,.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2% din impozit sanda1956 sanda1956 Poate beneficia o biblioteca publica de facilitatea de 2% din impozitul pe venit? Mentionez ca biblioteca este fara personalitate juridica, nu realizeaza ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa directionez 2% din impozit catre o asociatie de locatari. Mariandjy Mariandjy Buna ziua. As dori sa stiu ce trebuie sa fac ca sa directionez 2% din inpozit catre asociatia de locatari unde locuiesc,iar acei bani sa poata fi folositi ... (vezi toată discuția)
Directionare 2% vio3fan vio3fan Buna ziua! Vreau sa intreb daca părinţii pot directiona cei 2% catre institutia de invatamant la care invata copilul lor. Este scoala \\"o entitate nonprofit ... (vezi toată discuția)