avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale salariu administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

salariu administrator

Buna ziua,se poate va rog sa-mi spuneti si mie daca un administrator poate fi angajat si pe o functie de executie si daca poate ,el poate primi salariu?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 21:17, 22 Aprilie 2010
Da, puteti! Trebuie sa va faceti contract de munca, sa depuneti la finante declaratia 010, precum ca firma are angajati si deci plateste lunar toate obligatiile catre stat, sa deschideti carnet de munca la ITM. Inainte de angajare, trebuie sa trimiteti situatia angajarii prin programul REVISAL.....Urmeaza ca in fiecare luna sa faceti declaratiile pentru fiecare obligatie bugetara si desigur sa faceti platile catre stat si catre salariat.
Bafta multa!=D>
Daca este vorba despre un administrator intr-o SRL, raspunsul este da.
In aceasta ipoteza el va indeplini atributiile functiei de administrator in baza contractului de mandat (art. 72 din Legea nr. 31/1990), iar celelalte atributii in baza unui CIM (urmand a primi un salariu pentru aceasta).
La SRL, spre deosebire de SA, administratorul poate sa cumuleze calitatea de administrator (care are la baza contractul de mandat) cu o altă functie (in baza unui contract de munca), deoarece interdictia prevazuta de art. 137 ind.1 alin. (3) din Legea nr. 31/1990 se refera numai la administratorii dintr-o SA.


Daca este vorba despre un administrator intr-o SA (membru al CA), raspunsul este nu.
Art. 137 ind.1 alin. (3) din Legea nr. 31/990 spune: ''pe durata îndeplinirii mandatului, administratorii nu pot încheia cu societatea un contract de muncă. În cazul în care administratorii au fost desemnaţi dintre salariaţii societăţii, contractul individual de muncă este suspendat pe perioada mandatului.''


P.S.:

Art. 197 alin. (4) din Legea nr. 31/1990: ''dispoziţiile privitoare la administrarea societăţilor pe acţiuni nu sunt aplicabile societăţilor cu răspundere limitată, indiferent dacă sunt sau nu supuse obligaţiei de auditare.''


Se poate angaja si intr-o functie de executie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare ni65 ni65 Suntem o SC de transport marfa cu 2 administratori, este obligatoriu sa incheiem contracte de munca in conditiile in care noi ocupam toate ... (vezi toată discuția)
Al doilea administrator intr-o companie - srl gk2010 gk2010 Buna seara, As dori sa stiu daca si in ce contex un al 2-lea administrator de srl, poate avea sau nu contract de munca si salariu. Pot exista 2 ... (vezi toată discuția)
Angajare administrator/asociat societate Iulia_8891 Iulia_8891 In cazul unei societati cu 2 asociati dintre care unul este si administrator, cum se poate face remunerarea administratorului? Este posibila angajarea ... (vezi toată discuția)