avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PV Adunarea Generala a Asociatilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PV Adunarea Generala a Asociatilor

Am nevoie urgenta de un model de proces verbal al adunarii generale a asociatilor unei asociatii de proprietari ce trebuie anexat la declaratia 010 in vederea schimbarii administratorului. Va multumesc

Sa fiu mai explicita, am fost amendata de Administratia Financiara pt nedepunerea declaratiei 010 la timp. Deoarece stiam ca este rectiifcativa, nu m-am grabit sa o depun, am preferat sa depun declaratiile pe 0 (zero). Astazi m-am dus
cu 010 si mi-au taiat de la inceput procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor. Am avut un angajat cu timp partial de munca (venit 250 le) in cadrul asociatiei de proprietari (era al doilea loc de munca
, cartea de munca o tinea si a operat-o angajatorul initial), care si-a incetat activitatea pe 01.05.2009 deoarece a iesit la pensie, data la care am preluat eu asociatia. Dar dosarul de pensionare este depus cu 03.12.2009. Angajatul nu a depus la ITM decizie de incetare a activitatii in cadrul asociatiei si cei de la Adm. Financiara pt a-mi inregistra declaratia 010 (dupa ce am platit amenda) imi solicita copie dupa decizia de incetare a contractului de munca si un PV al AGA din care sa reiasa ca AGA a decis si stabilit ca cenzorul este onorific , administratorul, femeia
de servici si presedintele sunt angajati in conventie si toti au fost alesi de locatari. Nu am mai intalnit aceasta situatie. Daca dvs ati mai intalnit asa ceva va rog frumos lamuriti-ma despre ce este vb. Pana cand pot depune decl.010 daca eu astazi am platit amenda?
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2010
ASOCIATIE PROPRIETARI, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:31, 3 Mai 2010
Modele de proces verbal puteti multe dar acesta-l puteti folosi la urmatoarea adunare generala si nu la adunarea generala care a avut loc in trecut. Trebuie sa aveti la asociatie un registru de procese verbale. Faceti o copie de acolo.
Apoi nu adunarea generala hotaraste schimbarea administratorului. Adunarea generala alege presedintele si comitetul. Comitetul executiv reprezentat de presedinte angajeaza un administrator.
Declaratia 010 se depune la infiintarea asociatiei si apoi ori de cate ori exista schimbari referitoate mai ales la angajati in cazul asociatiilor de proprietari. Daca ati gresit cumva datele de pe declaratie puteti sa depuneti o declaratie rectificativa, cum spuneti dv, actunci cand ati constatat ca ceea ce ati declarat acolo nu corespunde cu realitatea.
Cat priveste situatia salariatului, pensionar, angajator care tine cartea de munca... nu prea am inteles ce vreti sa spuneti. Ce legatura are un angajat cu declaratia 010, impozitele si taxele, declaratiile si amenda?
Indiferent ca asociatia are 1, 2 sau 7 angajati pe declaratia 010 se consemnaeaza ca asociatia are angajati, pentru care trebuie sa plateasca impozite si/sau contributii, nu se declara cati angajati are.
Cred ca nu am fost suficient de explicita. Revin cu explicatii: in cadrul asociatiei de proprietari a fost un angajat cu contract individual de munca, restul fiind angajati in conventie. Deoarece acesta a demisionat, am completat declaratia 010 de mentiuni, pt a nu mai depune declaratiile 100 si 102 pe zero semestrial. De la financiar mi s-a spus ca nu imi pot accepta declaratia (mi-au dat si amenda pt intarzierea depunerii declaratiei) pt ca in cadrul asociatiei suntem obligati prin lege sa angajam administratorul sau presedintele cu contract de munca individual si ca au nevoie si de contractul de munca inregistrat la itm al noului angajat. Salariatul meu a demisionat din 01.05.2009. Cum procedez in aceasta situatie? Va multumesc frumos pt raspuns
Cu scuze dar tot greu ne intelegem. Ati completat declaratia 010. Bun. Trebuie sau trebuia sa depuneti declaratiile lunare sau semestriale conform a ceea ce ati declarat in 010. Daca aveti sau ati avut contracte de munca si/sau contracte civile sau conventii, pentru acestea trebuie sa depuneti declaratia 100 la termenele stabilite si declaratia 205 pana la 28 februarie sau 30 iunie in functie de felul contractelor.
Asociatia de proprietari nu este obligata sa angajeze cu contract de munca administratorul si nu are voie sa angajeze presedinte. Presedintele nu este un angajat ci un ales al proprietarilor si platit pe baza unui contract de mandat conform hotararii adunarii generale, contract care se supune codului civil si nu codului muncii.
Nu stiu pentru ce v-au amendat.
Trebuia sa depuneti declaratiile la termenele legale. Verificati si refaceti, daca este cazul declaratia 010. depuneti declaratia 100 daca nu ati depus-o la timp sau declaratii rectificative daca le-ati depus gresit. Toate acestea nu au legartura cu procesul verbal al adunarii generale, mai ales in relatia cu fiscul (ANAF).
Sfatuiti-va si cu cenzorul dumneavoastra.
Va multumesc frumos pt raspuns. Am depus declaratiile semestriale 100.102 respectiv 205 la termenele legale. Presedintele, in cadrul asociatiei noastre are contract de conventie. Cei de la fisc (anaf) m-au amendat in baza art.81 din 0692/2003 rep. (citez din procesul verbal "nu a depus declaratia 010 in termenul legal"). Au specificat faptul ca pt presedinte fiind membru ales, suntem obligati sa platim impozit si CAS si ca sunt nevoita sa platesc retroactiv. Daca trimit declaratia 010 de mentiuni prin posta cu confirmare voi fi nevoita sa depun in iunie declaratia 100 si 102 pe zero? Mentionez ca in luna ianuarie 2010 le-am depus tot pe zero.
Declaratia 010 trebuie completata si inregistrata la finante in maxim 30 de zile de la infiintarea asociatiei si ori de cate ori intervin modificari in obligatiile asociatiei referitor la taxe, impozite, contributii pentru salariati sau alte contracte cu persoane fizice.
pentru orice fel de contract de munca, conventie, contract de mandat,contract civil pe baza caruia asociatia plateste o suma de bani cuiva trebuie sa calculati, sa retineti si sa virati la stat impozitul pe venitul respectiv care este de 16% (cu exceptia unor convrentii impozitate cu 10% pe care nu le recomand). Asa ca nu aveti cum sa depuneti declaratii "pe zero" cum spuneti dv din moment ce ati avut angajat (unul ati spus) in 2009 iar presedintele este platit pe baza unui contract de mandat (nu contract de conventie, cum spuneti). Presedintelui i se calculeaza, retine si vireaza la fisc cei 16% si aceasta suma trebuie sa figureze in toate declaratiile 100 si 205.

Alte discuții în legătură

Declaratii fiscale administratia financiara Petre Daniel Petre Daniel Buna ziua, am preluat de curand o asociatie de proprietari si am mare nevoie de cateva informatii : Va rog sa ma indrumati in ceea ce priveste depunerea ... (vezi toată discuția)
Cor presedinte asociatie ion damaschin ion damaschin Buna seara, Va rog i-mi puteti comunica ce cod COR are presedintele asociatiei de locatari? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Contract de mandat si contract conv civile boetta boetta buna ziua, sunt administrator la o asoc de proprietari si as dori sa va pun citeva intrebari: 1. In anul 2004 cindi m-a angajat comitetul executiv , mi-au ... (vezi toată discuția)