avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda politia comunitara
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda politia comunitara

Vroiam sa pun o intrebare, poate cineva ma poate ajuta cu raspunsul. Acum cateva zile ducandu-mi baietelul la gradinita dat fiind faptul ca aceasta se afla intr-o zona extrem de aglomerata, am parcat masina pe unul dintre trotuarele din vecinatatea ei. Mentionez ca in acea zona in permanenta dimineata la acea ora sunt masini peste tot fiindca nu exista nici un loc de parcate amenajat in vecinatate. Intamplator am uitat ceva in masina si m-am intors cu baietelul meu la masina exact in momentul in care 2 politisti de la Politia Comunitara negociau cu o alta doamna care parcase la fel. Vazandu-ma unul dintre ei, fara sa se legitimeze s-a apropiat si a inceput sa se certe cu mine legat de modul in care imi parcasem masina. baietelul meu a inceput sa planga fiindca s-a speriat iar eu recunosc ca nu l-am bagat in seama foarte mult pe cel care se certa cu mine fiindca eram preocupata sa imi linistesc copilul. banuiesc ca atitudinea l-a enervat pentru ca s-a suparat mi-a cerut actele si a inceput sa scrie furios datele mele pe un carnetel.A terminat si mi-a spus apoi ca daca pot sa trec pe la sediu sa semnez procesul verbal pana la ora 2: Dupa care a plecat fulgerand cu privire la tupeul meu de a nu il baga in seama in timp ce el imi explica regulile de buna crestere intr-o comunitate. Astazi am primit o notificare de scrisoare recomandata care banuiesc ca reprezinta amenda pe care ameninta ca mi-o va trimite.

Vroiam sa va intreb daca procesul verbal de contraventie nu ar fi fost normal sa fie intocmit in momentul constatarii contraventiei continand si semnatura mea si posibilele mele obiectii cu privire la contraventia sesizata si daca exista vreo cale de atac impotriva acestuia in ideea in care ceea ce primesc acum prin posta reprezinta amenda contraventionala aferenta.

Nu sunt jurist dar mi-e greu sa inteleg acest sistem in care procesul de contraventie se face in lipsa mea si mi se trimite ceva prin posta ce eu pot linistita sa spun ca nu am primit pentru ca nu exista nici o dovada ca acesta a ajuns la mine in cazul in care eu nu ma duc sa il ridic.Daca sistemul functioneaza astfel atunci domnii de la politia Comunitara sau alt organ similar ar putea linistit sa isi ia o situatie a datelor noastre personale de la Oficiul de Evidenta a populatie si in mod disciplinat sa ne trimita in fiecare zi amenzi fiindca nu exista nici un mod de a dovedi ca nu ai facut acel ceva (atat timp cat nu ei trebuie sa probeze fapta ci tu nevinovatia). Nu este evident cazul meu fiindca eu recunosc ca nu am parcat regulamentar dar totodata nici nu as fi putut sa o fac altfel in acea zona, la acea ora.
Cel mai recent răspuns: Cezar augustin Dinu , Avocat 19:13, 25 Aprilie 2010
procesul verbal de constatare a contraventiei poate fi incheiat si ulterior
Din nefericire dl.avocat are perfecta dreptate.
Poate in momentul in care va raspund ne relatati ce continea scrisoarea respectiva.
Din nefericire acest"trist avorton" al politiei,care se numeste Politia Comunitara,are ca angajati tot felul de incompetenti si inculti,dati afara de prin toate structurile de siguranta nationala,dar nici dvs.,nu ati procedat corect fata de politisti,chiar daca acestia pot fi considerati de cea ma joasa calitate profesionala.
~ Conținut șters la cerere ~
adela_albu a scris:

Astazi am primit o notificare de scrisoare recomandata care banuiesc ca reprezinta amenda pe care ameninta ca mi-o va trimite.

nu ati specificat ce era in plic: Notificare sau amenda? ;)
daca era notificare, ati putea sa o ignorati#-o
daca era amenda, ar putea fi contestata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda politia comunitara danyelo danyelo acum cateva zile sotul meu a parcat masina pe un loc interzis.A luat amenda de la politia rutiera si avertisment de la politia comunitara.A semnat ambele ... (vezi toată discuția)
Amendat de politia comunitara potrivit legii nr. 61/1991 blonzi blonzi Am fost anul trecut sa imi trec masina care am cumparat-o la impozit si cand am ajuns acolo am aflat ca am o amenda de la politia comunitara in valoare de ... (vezi toată discuția)
Fost angajat, amenzi contraventionale fany22 fany22 Buna, Am si eu o intrebare, tot primesc procese-verbale pentru contraventii (parcat masina fara tichet)...ideea e ca-mi vin la firma, dar munciitorii care ... (vezi toată discuția)