avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul care subinchiriaza fara acordul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul care subinchiriaza fara acordul proprietarului, in secret

Buna seara,
Am inchiriat un apartament unui tanar,care mi-a spus ca e singur. Ma intrebam de ce i-ar trebui lui singur un apartament cu 4 camere, mai ales ca abia se descurca cu plata intretinerii si a chiriei. (cu timpul a acumulat datorii la intretinere ) . In dormitoare a cerut paturi duble. La semnarea contractului a venit insotit de tatal sau, un bunic respectabil imbracat in costum care m-a facut sa am incredere in ei, dar care a refuzat sa dea orice detaliu referitor la adresa sa sau telefon.
De la vecini am aflat ulterior ca sunt multi indivizi care locuiesc in ap. meu , si pleaca dimineata !
Cu timpul nici nu se mai ascundeau, veneau in papuci iar chiriasul ma primea doar pe hol si mi-a spus ca sunt prietenii lui (mereu altii) .
Desi am mentionat in contractul de inchiriere ca nu poate subinchiria, eu cred ca el subinchiriaza ap. fara niciun act si fara voia mea.
In plus are datorii la intretinere, iar vecinii sunt furiosi.
Ce sa fac ? Am dreptul sa ii dau afara pe cei cu care n-am contract sau cat timp am inchiriat el poate sa stea cu cine vrea , ... sa chem politia sa ii legitimeze...
multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 10:47, 23 Aprilie 2010
Da, asa este.

In plus, nu exista dovada ca a subinchiriat.Simplul fapt ca vin anumite persoane nu inseamna efectiv o subinchiriere...
Pt.dl.avocat Themis.
Buna seara.
Scuzaţi-mă, dar este o diferenţă. Se consideră că închirirea este contractul destinaţ locuinţei unei persoane sau familii, iar locaţiunea este închirierea de bunuri mobile sau imobile, destinate altor utilizatori, inclusiv firme .Altfel nu ar mai fi două tipuri de contracte de închiriere .
Că se poartă ca şi firmele să încheie contracte de închiriere în calitate de locatari, este altceva.
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Pentru dl.lichidator Bote Marius:


Codul civil

Art. 1413. Locatiunile sunt de mai multe feluri si au regulile lor proprii.
Se cheamã închiriere, locatiunea edificiilor si aceea a miscãtoarelor;
Arendarea, locatiunea fondurilor rurale;
Prestatia lucrãrilor, locatiunea muncii si a serviciului;
Antreprizã, luarea sãvârsirii unei lucrãri drept un pret determinat, când materialul se dã de acela pentru care se executã o lucrare. (C. civ. 1416 si urm., 1447 si urm., 1470 si urm.).



Roata a fost inventata cu mult inainte...

:bow:


Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2010
themis, utilizator
Eu am replicat la comentariul dvs. de mai înainte, precum că, nu este diferenţă între contractul de închiriere şi cel de locaţiune şi v-am adus argumente, în sensul că, este diferenţă şi dvs.îmi arătaţi articolul din Codul civil a locaţiunii .
Concluzia care este ?
Că închirierea este parte din locaţiune, nu ?
ªi atunci spuneţi-mi dvs.vă rog.,că tot ,,stiati de roată ", la imobile când se aplică locaţiunea şi când se aplică închirierea , dar vă rog şi cu cuvintele dvs., nu numai cu citate din lege, deoarece presupun că aveţi experienţă ca avocat în civil şi am ce să învăţ de la dvs.
Dacă sunt identice, spuneti-mi vă rog dacă firmele locatare pot să închirieze spaţii prin contract de închiriere, având în vedere că contractul de închiriere se referă cu prioritate la persoane şi familii care închiriază în baza Legii 114/1996 ,a locuinţei. Prin lucrul acesta cred că se face diferenţa dintre locaţiune si închiriere .
Cu stimă .
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Articolul citat evidentiaza faptul ca atat inchirierea, cat si arendarea, prestarea de lucrari si antrepriza, sunt locatiuni - variante a aceluiasi tip de contract.

Toate locatiile de bunuri mobile si imobile (transmiterea folosintei unui lucru mobil sau imobil) poarta numele de inchiriere, fara a deosebi dupa calitatea de persoana fizica sau juridica a locatorului sau a locatarului. Asa spune Codul civil. Noi de ce am spune altfel?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractele civile de prestari servicii elena138 elena138 ART. 1412 Locaţiunea lucrărilor este un contract prin care una din părţi se îndatoreşte drept un preţ determinat, a face ceva pentru cealaltă ... (vezi toată discuția)
Cum inchei un contract de inchiriere si ce urmeaza ContSters115447 ContSters115447 am infiintat o firma si urmeaza sa inchiriez un spatiu comercial .Doresc sa stiu daca se incheie la notar ,unde se declara pe urma de mine ,asociat unic sau de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament Marius Ionescu Marius Ionescu Buna ziua, Am inchiriat recent ca persoana fizica un apartament cu contract de inchiriere scris de mana. Ulterior am gasit in cutia postala corespondenta ... (vezi toată discuția)