revin cu un subiect mai vechi:am fost concediata prin desfiintarea postului,singura din cei 25 de angajati pe acelasi post,angajatorul nu a tinut cont de nici un criteriu social sau profesional.
in prima instanta am castigat si am solicitat reincadrarea,lucrez deci in prezent,dar angajatorul a facut recurs iar acum curtea le-a cerut sa prezinte o organigrama din care sa rezulte ca desfiitarea a fost efectiva,presedinta spunadu-mi ca angajatorul are dreptul sa pastreze pe cine vrea in cazul in care face reduceri de personal.
intrebare:1-trebuie sa se tina cont de criteriile sociale la aplicarea reducerii de personal?
2-am fost 4 luni in somaj,m-am reincadrat,dar ce se va intampla daca pierd la curte,voi beneficia din nou de somaj?
multumesc anticipat pt raspunsuri!
chiar daca nu prevede expres codul muncii,ccm la nivel nat. pe anii 2007-2010,in art 78,face referire la aceste criterii,numindu-le"minimale"
prin urmare trebuie sau nu sa tina cont de ele?
va rog un raspuns sau mai multe,argumentate juridic.
va multumesc!
Concediere
beatedy
Buna ziua,
Am si eu o problema: datorita crizei economice, s-a anuntat in firma (firma ce opereaza in industria comertului) concedierea unui numar de ... (vezi toată discuția)