avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare loc de munca

revin cu un subiect mai vechi:am fost concediata prin desfiintarea postului,singura din cei 25 de angajati pe acelasi post,angajatorul nu a tinut cont de nici un criteriu social sau profesional.
in prima instanta am castigat si am solicitat reincadrarea,lucrez deci in prezent,dar angajatorul a facut recurs iar acum curtea le-a cerut sa prezinte o organigrama din care sa rezulte ca desfiitarea a fost efectiva,presedinta spunadu-mi ca angajatorul are dreptul sa pastreze pe cine vrea in cazul in care face reduceri de personal.
intrebare:1-trebuie sa se tina cont de criteriile sociale la aplicarea reducerii de personal?
2-am fost 4 luni in somaj,m-am reincadrat,dar ce se va intampla daca pierd la curte,voi beneficia din nou de somaj?
multumesc anticipat pt raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: danamatea , utilizator 17:18, 26 Aprilie 2010
1. Angajatorul trebuie sa tina cont de criteriile sociale, aceasta se precizeaza in codul muncii
2. Veti beneficia de somaj in continuare.
Legea nu prevede expres in situatia conscedierilor individuale care sunt criteriile de concediere asa cum o face in cazul concedierilor colective.
chiar daca nu prevede expres codul muncii,ccm la nivel nat. pe anii 2007-2010,in art 78,face referire la aceste criterii,numindu-le"minimale"
prin urmare trebuie sau nu sa tina cont de ele?
va rog un raspuns sau mai multe,argumentate juridic.
va multumesc!
art.78 atat din CCMN , cat si din Codul Muncii nu face referire la niciun criteriu ...
freeelis a scris:

art.78 atat din CCMN , cat si din Codul Muncii nu face referire la niciun criteriu ...

scuze,voiam sa spun art 81 din ccm,art care nu face diferenta intre concedierea individuala si cea colectiva..
astept opiniile dvs

Alte discuții în legătură

Concediere beatedy beatedy Buna ziua, Am si eu o problema: datorita crizei economice, s-a anuntat in firma (firma ce opereaza in industria comertului) concedierea unui numar de ... (vezi toată discuția)
Salarile compensatorii sunshin3_ana_mary sunshin3_ana_mary asi dori sa stiu si eu daca salariile compensatorii oferite pentru cei disponibilizati se pot oferi dupa anumite criterii,,,,,,mai exact mi s-a spus ca in ... (vezi toată discuția)
Restructurare(concediere) abuziva mihaelaroxana11 mihaelaroxana11 Buna ziua, Incepand cu data de 15.01.2012 mi-a incetat contractul individual de munca din initiativa angajatorului pentru motive care nu tin de persoana ... (vezi toată discuția)