avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere - din revenire cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere - din revenire cic

Buna ziua,
m-am intors din CIC mai devreme cu aprox 1 an.
Pozitia pe care o aveam in momentul intrarii in concediu maternitate a fost de contabil sef.
Am dorit sa ma intorc mai devreme la serviciu, am notificat legal angajatorul (in scris), iar in momentul "reintalnirii" mi s-a comunicat ca doresc sa imi acorde o alta functie pe un salariu mai mic.
Mentionez ca firma a acordat functia de contabil sef (pe care o detineam) unei alte persoane insa pe o perioada nedeterminata si nu determinata asa cum specifica legea.
Pt ca nu imi doresc schimbarea pozitiei si a salariuluui si nu, ce pot face ?
ce drepturi legale am (salarii compensatorii, etc)?
mentionez ca ei doresc sa ma concedieze, desi mi se sugereaza ca sa imi dau demisia.
firma (multinationala) activeaza in domeniu imobiliar, inchirieri birouri (activ.comert)
va multumesc.
PS: in cazul in care le-as intenta proces, ar trebui sa imi iau o copie dupa actul aditional in care au angajat pe functia mea o alta pers, pe perioada nedeterminata ? ce ma sfatuiti ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: adtza , utilizator 13:40, 27 Aprilie 2010
Dati in judecat la Tribunalul din raza caruia domiciliati.In litigiile de munca sarcina probei apartine angajatorului, prin urmare acestuia i se poate pune in vedere sa aduca actele.ar fi indicat sa va angajati avocat , deoarece el va sti ce sa ceara si cand in timpul procesului.Ce au facut e ilegal dar trebuie probat.
multumesc de raspuns.
ce as putea sa obtin din datul in judecata (ca sume banesti)
mentionez ca imi va plati preavizul (nu dorea lucrul acesta) si 1 salariu compensatoriu,.
as putea obtine mai mult daca ii voi da in judecata ?
si daca da cat?...ca sa stiu daca merita sau nu.

multumesc
mi-e teama sa le fac o sesizare la itm, de frica sa nu imi mai dea si acel salariu compensatoriu cu toate ca este legal.
-desi am dreptul la 6 ore de munca, lucrez si 11 ore pe zi....firma nu are un registru al orelor de munca ....
reintegrarea pe postul anterior.plata drepturilor salariale pana la ramanerea reintegrare...asta daca nu va dati demisia...daca v-o dati inafara de sal compenstoriu preaviz nimic.dvs. alegeti
1. daca am revenit din cic inainte de implinirea celor 2 ani, iar firma in care sunt angajata ma concediaza , ma voi putea reintoarce in cic ?
dar in cazul in care imi dau demisia ?
2. firma (multinationala) doreste sa ma concedieze dar nu doreste sa arate acest lucru legal, asa incat imi propune sa imi dau demisia, sa dau o declaratie in care renunt la alte pretentii viitoare iar ei imi acorda in schimbul acesteia 3 salarii (pe care oricum le-as obtine legal- caci trebuie sa imi dea 1 luna preaviz si inca 2 salarii compensatorii cmf ccm la nivel de ramura - comert!)

totusi ca sa evit un proces lung incerc sa gasesc o situatie de mijloc .
in cadrul unui proces ce as putea obtine ? plata a 6 salarii (caci firma ar fi obligata sa ma tina cel putin 6 luni-nu este o restructurare) ?

banui sa sunt in stare sa imi plateasca si cele 6 salarii doar ca sa scape de mine si sa nu intentez proces
va rog sa ma sfatuiti ce sa fac ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire cic adtza adtza Buna ziua, sa va expun un pic situatia mea. copilul meu nu are inca 1 an, dar doresc sa ma intorc la serviciu. Intrucat pe forum gasesc multe ... (vezi toată discuția)
Loc de munca bodo gabriella bodo gabriella ma interesez pt o prietena de-a mea caruia in data de 19 noi.2009 ii expira concediul de maternitate pt cresterea copilului. Unde a lucrat ea inainte de ... (vezi toată discuția)
Restructurare de post.. ajutor!!! Gelutzu Gelutzu Buna ziua tuturor.. Ca si altii, si eu sunt afectat de restructurari de posturi.. Desi lucrez de 2 ani ca merchandiser la o firma de ciocolata, sunt ... (vezi toată discuția)