avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... poate fi atacata?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

poate fi atacata?

-Decizia nr. 32/2009 emisa de I.C.C.J. poate fi atacata de cetateni romani vizati prin aceasta decizie? Daca "da", unde si in ce termen? -multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2010
dmh, utilizator
Cel mai recent răspuns: dmh , utilizator 23:05, 25 Aprilie 2010
daca e data cu recurs, tot la ICCJ poate fi atacata.. daca nu e data cu recurs, la CEDO, in termen de 6 luni de la pronuntare.. dar numai cei ce sunt parte in dosar pot ataca
Nu are cum sa mai fie atacata cu recurs ... Prin Decizia nr. 32/2009 s-a admis recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în sensul că, în interpretarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor art. 1 alin. (1) lit. a) din Decretul-lege nr. 118/1990, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, s-a stabilit că persoanele condamnate definitiv pentru infracţiunile contra capacităţii de apărare a ţării, prevăzute de art. 334 şi 354 C.pen., săvârşite din motive de conştiinţă, nu pot beneficia de drepturile acordate pentru persoanele persecutate din motive politice.

Fiind pronuntata in 16 noiembrie 2009.
- deci poate fi atacata sau nu? Daca "da", atunci cautam avocat pentru a ne redacta recursul.
dmh a scris:

- deci poate fi atacata sau nu? Daca "da", atunci cautam avocat pentru a ne redacta recursul.


Un R.I.L. nu mai poate fi atacat cu nicio cale de atac in tara .... RIL au drept scop interpretarea si aplicarea unitara a legilor civile sau penale si de procedura civila/penala pe intreg teritoriul tarii
- daca nu poate fi atacata "in tara", atunci unde poate fi atacata, la c.e.d.o.?

Alte discuții în legătură

Decizia nr. 32/2009 - iccj dmh dmh -as vrea sa stiu daca vi se pare corect ca niste cetateni romani, Martori ai lui Iehova, care pe vremea dictaturii au refuzat serviciul militar din motive de ... (vezi toată discuția)
R.i.l. - solicitare adresata cui ? nimar nimar Buna ziua, Intr-un proces civil se doreste sesizarea I.C.C.J. de catre reclamant cu privire la respectarea unui articol dintr-o lege in cazul sau(ajuns la ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire respinsa grosu48 grosu48 Ce pot face daca mi s-a respins cererea de revizuire prin incalcarea jurisprudentei CEDO(cererea 18183 Martocian vs ... (vezi toată discuția)