avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot avea un contract de munca (colaborare) in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot avea un contract de munca (colaborare) in strainatate, fiind angajat cu carte de munca in tara?

As dori sa stiu daca se poate avea un contract de munca (colaborare) in strainatate, cu toate ca in tara esti angajat cu carte de munca. Ce ar trebui sa faca persoana in cauza?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:42, 24 Aprilie 2010
Nu puteti avea 2 contracte individuale de munca cu norma intreaga simultan . Se poate incheia un singur cim cu norma intreaga si oricate cim-uri cu fractiune de norma . Legea nu prevede insa nicio interdictie pentru incheierea altor contracte cum ar fi : prestari servicii, antrepriza, colaborare, etc.
aemilius a scris:

Nu puteti avea 2 contracte individuale de munca cu norma intreaga simultan . Se poate incheia un singur cim cu norma intreaga si oricate cim-uri cu fractiune de norma . ...


Nu exista o prevedere legala care sa interzica doua CIM cu norma intreaga, simultan.
Nu in mod expres, insa daca facem referiri la prevederile referitoare la norma de munca din "Biblia muncitorilor" s-ar putea sa dam nastere la o disputa deoarece oricum subiectul este viu disputat si discutat atat in practica cat si in doctrina.
In principiu aveti dreptate insa adevarul este ca practica nu este unitara si pot aparea probleme la ITM.
Un angajat a lucrat simultan in 2 locuri cu CIM cu norma intreaga pana in 2008, a avut cartea de munca la unul din angajatori. In 2008 a renuntat la unul din locurile de munca si-a ramas la noi si-a adus cartea de munca. La noi are contractul suspendat deoarece este consilier local la o primarie. Intrebarea este eu cum ii completez in cartea de munca perioada lucrata la noi pana la suspendare, daca el are completat in cartea de munca perioada lucrata la cealalta societate si-a lucrat si la noi?
Cumva eu ii eliberez decat o adeverinta?
1. Daca i s-a inchis carnetul de munca la celalalt angajator, dvs. puteti sa inregistrati, in continuare, in carnetul de munca incepand cu data incheierii CIM, apoi cu toate modificarile la zi, pana la suspendarea CIM.
2. Puteti sa-i eliberati si adeverinta de vechime.
3. Indiferent cum ati face stagiul de cotizare este evidentiat la Pensii, Sanatate si Somaj prin declaratiile lunare transmise de angajator catre aceste institutii.

Alte discuții în legătură

Asigurari sociale creatza_70 creatza_70 Buna ziua! Intrebarea este din partea unei cunostinte. Aceasta lucreaza cu carte de munca la un spital si mai are si un contract la un cabinet medical, ... (vezi toată discuția)
Vreau o carte de munca speedy_emilian speedy_emilian Firma la care lucrez mi-a facut contract de munca,nu din prima zi dar nici dupa prea mult timp,firma serioasa ,de cateva luni ne-au taiat bonurile de masa,s-au ... (vezi toată discuția)
2 joburi ana_web2000 ana_web2000 buna ziua am o intrebare pot sa lucrez la doua firme cu carte de munca la una lucrez 4 ore cu contract limitat si la cealalta la care as vrea sa ma angajez 8 ... (vezi toată discuția)