avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 joburi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 joburi

buna ziua am o intrebare pot sa lucrez la doua firme cu carte de munca la una lucrez 4 ore cu contract limitat si la cealalta la care as vrea sa ma angajez 8 ore, la cel part-time este program flexibil nu fix, multumesc.
Cel mai recent răspuns: ClaudiaN , utilizator 09:26, 3 Februarie 2010
In general, puteti fi angajata la doua firme simultan, astfel : cartea de munca va fi completata de firma unde veti avea programul de 8 ore (locul de munca de baza) iar la firma unde veti lucra part - time veti da o declaratie in care veti preciza faptul ca detineti carte de munca si ca aceasta se afla la locul de munca de baza; in particular, depinde insa de functie, de eventuale incompatibilitati, etc.
sunt joburi diferite nu au legatura unul cu altul, multumesc pt raspuns.
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea. Fac excepţie numai situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii. Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.


Sigur ca va puteti angaja la 2 societati concomitent, cu mentiunea ca nu veti putea beneficia de deduceri decat la locul de munca unde aveti functia de baza, va trebui sa vedeti sa nu existe incompatibilitati intre cele doua pozitii ocupate si nu in ultimul rand sa nu uitati sa declarati la fiecare loc de munca nou, unde aveti functia de baza.
si eu am doua job-uri. problema mea este ca am cartea de munca la job-ul part-time - a ramas de cand lucram full - time. Mai poate sa scrie si doamna de la celalalt job in CM?
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2008
vidum, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot avea doua contracte de munca de 8 ore/zi fiecare trecute in cartea de munca? ContSters56609 ContSters56609 Sunt student la master, iar un profesor de-al meu mi-a propus sa lucrez la un proiect de cercetare timp de 1 an si opt luni cu carte de munca si contract de ... (vezi toată discuția)
2 joburi cata80 cata80 Buna ziua In cazul in care o persoana are 2 joburi: unul principal (8 ore pe zi) si unul part time (4 ore pe zi). Trebuie trecut In CM si cel de-al 2-lea ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu timp partial de 1 ora Cossttell Cossttell Buna ziua, as dori sa stiu in situatia cand nu am un CIM de baza cu 8 ore, cate CIM cu timp partial de 1 ora/zi pot incheia? Dar daca as avea un ... (vezi toată discuția)