avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cheltuieli de judecata

cine plateste cheltuielile de judecata...partea care cade in pretentii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:31, 23 Aprilie 2010
da
ralu_2008 a scris:

cine plateste cheltuielile de judecata...partea care cade in pretentii?


În art.274 alin.1 C.proc.civ. este consacrat principiul suportării cheltuielilor de judecată de către partea care a pierdut procesul. Potrivit textului, partea care cade în pretenţii va fi obligată la cerere, să plătească cheltuielile de judecată. Prin urmare, la baza acordării cheltuielilor de judecată stă culpa procesuală a părţii care a pierdut procesul . Aceasta va suporta atât cheltuielile făcute de ea, cât şi cele făcute de partea care a câştigat procesul .
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata petranaurel petranaurel Care este temeiul legal pentru a solicita in instanta cheltuielile de judecata efectuate in primul ciclu procesual intr-un dosar casat cu tirimitere la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata boccca boccca date: dosar privind litigiu de munca avand ca parti reclamantul ( fost angajat ) si paratul ( fostul angajator ), iar in cerere s-au formulat punctele A si B. ... (vezi toată discuția)
Cine plateste cheltuielile de judecata si onorariul avocatului daca pierd litigiul? iacobdan iacobdan eu cred ca ALOFM mi-a calculat gresit indemnizatia de somer neluand in calcul prima de plecare voluntara din societate(aceasta prima s-a facut din fondul de ... (vezi toată discuția)