Buna ziua.Sunt intr-un partaj judiciar,eu cerand sa platesc o sulta pentru a putea deveni propietar unic.Locuiesc de 34 in casa respectiva,casa construita de bunici,bunica este supravietuitoare si mi-a dat prin act de partaj partea sa,la fel surorile mele(mama noastra fiind decedata inaintea bunicului).Bunica mai are o fiica,cea caruia eu am cerut sa ii platesc o sulta.S-a facut evaluarea la o anumita suma urmand sa mi se comunice cat trebuie sa platesc.Ce se intampla daca matusa mea nu accepta acea suma pe care o va stabili judecatorul?Stiu ca se poate cere contraexpertiza cu 3 experti dar stiu sigur ca matusa nu are bani sa plateasca contraexpertiza pana acum eu am platit in intregime toate evaluarile(mai putin avocata ei:)) ).Ea a fost de acord sa facem expertiza dar a cerut o suma fabuloasa.1.Ce se intampla daca ea nu accepta suma stabilita de judecator si nu vrea sa renunte la cota parte pe care o detine(3/8).2.In cazul in care nu vrea sa renunte la cota sa ce se intampla??Eu vreau sa ii platesc conform expertizei suma pe care o va stabili judecatorul conf cotei parte ce ii revine si nu vreau sa ii platesc nimic mai mult dat fiind faptul ca si-a abandonat parintii din 1976 ,Bunica in actul de partaj a specificat ca este in ingrijirea mea,act inregistrat la notariat.3.Ce se intampla daca aceasta,desi a fost facuta expertiza imobilului care este propietate extratabulara,,cere in continuare acea suma fabuloasa si nu vrea sa renunte decat pt o anumita suma???4.-Ce sa fac in acest caz ca eu sa pot deveni unic propietar?????Multumesc:((:((#-o#-o
=D>POATE FACE APEL SAU RECURS DAR IN FINAL DACA TOT NU CREA SA RENUNTE LA PARTEA EI??SAU DACA VREA O SUMA EXORBITANTA??iMOBILUL A FOST EVALUAT LA 46000RON IAR EA A CERUT 45000RON.deci???
instanta va stabili cuantumul sultei pe care dvs. aveti obligatia de a o plati matusii , conform cotelor succesorale si in functie de valoarea de expertiza.
cuantumul sulteti se stabileste de catre instanta de judecata .
daca matusa nu este multumita de valoarea sultei , are dreptul de a formula apel /recurs .
=D>oameni buni,eu intrebam daca matusa nu va fi multumita nici la recurs si nici la apel cu suma care o va stabili instanta si nu vrea in continuare sa renunte,atunci ce se intampla???eu daca nu repar casa in care locuiesc de 34 ani,casa din litigiu,o sa cada acoperisul.investesc tot timpul si la sfarsitul sfarsitului,dupa apeluri si recursuri,daca ea tot nu vrea sa renunte sau tot cere o suma mult mai mare ,ce se intampla????#-oo poate obliga sa cedeze partea????:(:(#-o#-o