avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... netranscrierea casatoriei in alt stat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

netranscrierea casatoriei in alt stat

buna ziua m-am casatorit in italia cu un cetatean italian am facut si divortul dar nu am transcris nimic in romania.acum vreau sa ma recasatoresc in tara cu un cetatean roman si informandu-ma am aflat ca trebuia sa declar casatoria anterioara si in tara in termen de 6 luni.care sunt consecintele netranscrierii in tara si ce trebuie sa fac acum pentru a ma putea casatori in romania?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 16:08, 25 Aprilie 2010
In cazul in care efectuati transcrierea casatorieie acum trebuia sa inregistrati si divortul, probabil ca functionarii din cadrul primariei serviciul de stare civila o sa va comunica ca daca tot sunteti divortata nu mai e necesar sa transcrieti casatoria respectiv divortul decat daca achitati o amenda.

Sa va casatoriti in Romania trebuie sa indepliniti conditiile iar actele necesare in vederea incheierii casatoriei sunt:

•declaratie de casatorie, ce urmeaza a fi completata la serviciul stare civila sector 4, in ziua depunerii actelor necesare incheierii casatoriei;
•actele de identitate ale viitorilor soti (valabile);
•certificatele de nastere originale ale viitorilor soti;
•certificatele medicale prenuptiale ale viitorilor soti;
•pentru cei care au mai fost casatoriti se va prezenta dovada desfacerii casatoriei anterioare, care poate fi:
◦a) certificatul de deces al fostului sot (original si copie);
◦b) sentinta de divort legalizata si ramasa definitiva si irevocabila.

Casatoria se va incheia dupa trecerea unui termen de minim 10 si maxim 14 zile calendaristice, de la data depunerii actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte stare civila casatorie cu un cetatean strain ContSters260765 ContSters260765 Buna ziua poate sa-mi spuna cineva ce acte trebuie ca sa ma casatoresc in Brsaov cu un cetatean strain si cit timp trebuie ca sa fac aceste acte?timpul care il ... (vezi toată discuția)
Cãsãtorie cu cetatean de origine greaca Vasia Vasia Care suntactele necesare pt.cununie civilă cu cetatean grec? (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean arab alice200 alice200 Iubitul meu este de origine araba .El a facut facultatea de medicina la noi cu ceva timp in urma, a fost plecat cativa ani sa profeseze in tara lui, s-a ... (vezi toată discuția)