avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie

voi avea un copil rezultat dintr-o relatie pasagera.Mama copilului nu-l doreste iar eu il doresc.Am avut curajul si i-am povestit sotiei si il doreste si ea cum pot rezolva aceasta situatie ptr.ca acest copil sa fie al meu si al sotiei?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 21:52, 25 Aprilie 2010
-Se sesizeaza in mod direct instanta judecatoreasca (Tribunalul) cu actiune privind incuviintarea adoptiei, de catre sotul care doreste sa adopte.
-Pentru incuviintarea adoptiei este necesar consimtamantul la adoptie exprimat prin act notarial autentic de catre parintele biologic al minorului.
-Inainte de exprimarea consimtamantului la notariat, parintele biologic trebuie sa se adreseze la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala domiciliaza pentru a fi consiliati cu privire la efectele adoptiei, si pentru a obtine raportul de consiliere-document ce se prezinta la notariat cu ocazia exprimarii consimtamantului.

Documentele care trebuie depuse odata cu cererea de incuviintare a adoptiei sunt:
-consimtamintul parintelui biologic exprimat prin act notarial autentic;
-certificatul de nastere al copilului, in copie legalizata;
-certificatul medical privind starea de sanatate a copilului, eliberat de catre unitati publice nominalizate de catre directia de sanatate publica;
-certificatul de nastere ale adoptatorului in copie legalizata;
-certificatul de casatorie al adoptatorului, in copie legalizata;
-cazierul judiciar al adoptatorului;
-certificatul medical privind starea de sanatate a adoptatorului, eliberat de medicul de familie pe lista caruia este inscris.
Mult succes!
Cu dvs problema este mai usoara!
Il veti recunoaste la nastere si veti fi tatal natural.
Sotia dvs va trebui sa depuna demersurile pentru adoptie, dupa cum v-a explicat bine luiza 2008.
1.Mergeti si il recunoasteti atunci cand se va naste.
2.Sotia va adopta copilul dvs, bineinteles cu acordul mamei naturale a copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptia alina nica alina nica sunt divortata si recasatorita cu un copil din prima casatorie.sotul meu vrea sa treca copilul pe numele lui deoarece tatal biologic nu a vizitat niciodata ... (vezi toată discuția)
Adoptie minor iulia_trad_04 iulia_trad_04 Buna ziua, Acum doi ani am divortat, iar baietelul mi-a fost incredintat mie. Tatal biologic nu isi viziteaza fiul si nici nu ii plateste pensia ... (vezi toată discuția)
Adoptie direct de la mama copilului PML PML Am un nepot in varsta de 2 ani, din partea unui var primar care a decedat. Sa presupun ca mama copilului este de acord ca eu sa il infiez. Sunt necasatorita, ... (vezi toată discuția)