avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general datorii la firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

datorii la firma

Buna ziua!
Am o firma cu datorii la doi furnizori care nu mai exista (firme dizolvate) si datorii catre administrator. Care sunt consecintele acestei situatii?
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 06:08, 26 Aprilie 2010
depinde de unde provin debitele catre furnizori si catre administrator si care este cuantumul lor...
primul furnizor e o s.c. care mi-a trimis marfuri prin curierat, dar altceva decat am cerut si le am pe stoc, iar al doilea este un prestator de servicii, care mi-a prestat servicii de constructie de o calitate deplorabila si nu i-am platit.
Administratorul a creditat societatea.
la primul furnizor am 25000lei noi, la al doilea 8500lei, iar la administrator 3 miliarde
situatia e ceva mai complicata tinind cont ca doi dintre creditori nu mai exista, ca si agenti economici. datoria catre administrator se incadreaza in limita minima impusa de legea nr. 85/2006 pentru declansarea starii de insolventa/faliment a firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea civila a administrator in caz de faliment si datorii tot_yo tot_yo Va salut. Am avut o firma in domeniul agriculturii, care acum are activitatea suspdentata. M-a actionat prestatorul de servicii in judecata, castigand ... (vezi toată discuția)
Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)
Radiere cu datorii cela_relly cela_relly Buna ziua. Am un SRL , suntem 2 administratori cu drepturi egale si am depus actele pentru radiere. Catre stat nu avem datorii. Datoriile sunt pentru neplata ... (vezi toată discuția)