avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... as dori legalitate 100%
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

as dori legalitate 100%

e vorba de a mi se da o suma de bani de catre o persoana care este administratorul unui club care imi canta in cap noaptea, de peste un an. Acest lucru e f. greu de dovedit. Eu as prefera doar linistea. Din moment ce acest lucru este a p r o a p e imposibil. El.. insista sa imi dea si niste bani, "sa nu mai fiu atat de suparat" si eu insist macar sa fiu acoperit legal si sa nu ii primesc "in mana" sau ca foloase necuvenite, nefiind proprietar, ci fiul a doi proprietari, restul nefiind deranjatii, pt ca eu sunt pe post de apartament antifonator pt cele de deasupra. Multumesc pt sfaturile juridice. ( nu ma pricep la domeniu juridic)

Contract de imprumut

MM ii da cu imprumut lui SS suma de 700 euro.

Suma nu are nici o legatura cu disconfortul fonic creat de clubul bum bum SRL.

Termen de rambursare: peste 50 de ani cu posibilitate de prelungire automata, inca 50 de ani daca partile nu convin altfel in scris.

Adresa de notificare: SS str. n nr 1, ap. 6, Bucuresti, Romania, in caz ca intervine vreo schimbare a adresei lui atunci SS se obliga sa il anunte in scris pe MM la adresa acestuia de notificare.
MM str...... Bucuresti

Redactat intr-un singur exemplar, care revine exclusiv lui SS.
MM se obliga sa nu faca nici un fel de plangere legata de prezentul imprumut.
MM se obliga sa platesca daune interese de 4000 euro in cazul in care face orice fel de demersuri/petitie/plangere indiferent unde – persoana fizica, pfa, persoana juridica sau institutie referitoare la prezentul imprumut.

MM poate sa foloseasca prezentul imprumut in orice scop doreste, inclusiv pentru vacante la munte, la mare etc.

SS,
( vreau sa nu semnez, daca e posibil?!)
doar sa am semnatura celui care da imprumutul

MM
semnatura

Anexa: copie buletinul lui MM care face parte integranta din prezentul contract

(nici la notar nu vreau sa merg)

care sunt hibele in textul de mai sus, in asa fel incat SS sa fie in deplina legalitate si cat mai avantajat. Un contract de donatie ar fi mai potrivit? multumesc

Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
ContSters83715, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 17:27, 27 Aprilie 2010
1) l-am chemat la conciliere cu notificare prin avocat in termen de 2 sapt. (evitarea unui litigiu) fara sa am atunci procura de la proprietari
2) avocatul a aflat ca eu nu sunt proprietar ci doar fiul proprietarilor
si a cerut sa vin cu procura generala de la ambii parinti-proprietari
3) e necesara de la ambii parinti?
(rezolvarea amiabila inseamna si recunoasterea deranjului din partea dansilor si tot la despagubiri se ajungea si in instanta....presupun, nu?)
4) ceilalti locatoari nu sunt deranjati de loc deoarece eu antifonez restul blocului de deasupra. si chiar nu ii deranjeaza, ba chiar refuza implicarea
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
Nu știu in ce bloc locuiți de este nevoie de un singur apartament pentru
antifonare.Eu locuiesc la et.7 și aud muzica de la etajul 3. .Dar nu este numai problema zgomotului.Acolo vor fi prezente
tot felul de personaje pe care in mod normal nu vrei să le vezi și nici să vii in
contact.Dumneavostră vreți să vindeți liniștea unui loc.Posibil sunt persoane care
vor să-și trăiască batranețile liniștite dar și părinți ce au copii și vor să-i țină
departe de asemenea locuri.
repet ca nu intereseaza pe nici un alt locatar disconfortul fonic, cu toate ca i-am intrebat pt ca am avut nevoie de martor ei au refuzat. au fost cumparati. sau nu ii intereseaza... sau pur si simplu isi dau sema ca sistemul juridic e mai rau o complicatie scriptica... nu stiu cum sa ma exprim mai bine ( in plus e casa nationalizata) si singurul care are de suferit sunt eu de la parter, discoteca fiind la subsol... iar proprietarii... de la parter si ei... sunt batrani si plictisiti de smecherii sau in capacitatea politiei sau a primariei ( adica da autorizatii in bloc de locuit - pe baza semnaturilor locatorilor !? care habar nau ce semneaza si ce va urma in viitor) iar daca le zici sa isi retraga semnaturile date acum 4 ani. ii pufneste rasul - ca rade primaria de ei ( primaria oricum rade de ei in ambele ipostaze)

intebarea mea e: daca proprietarii nu au prea facut reclamatii in scris, doar la 112 dar si alea s-au pierdut...cica, ....eu, cu procura de la proprietari, incasez despagubirile din trecut...dar ei nu au facut reclamatii... iar discoteca accepta sa dea banii.. adica recunoaste deranjul ....ar mai putea fi vreo repercusiune nedorita pt proprietari? exista somatia si concilierea deci formal exista o minima acoperire chiar daca concilierea nu a fost facuta de proprietari... dar ei ...sunt de acord cu ea...la nivel declarativ
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat sau notar ContSters83715 ContSters83715 e nevoie de avocat ( cu incheiere de data certa - tranzactie ) sau de notar ? pentru a stinge un conflict referitor la disconfort fonic intre o discoteca si ... (vezi toată discuția)
Tranzactie-conciliere ContSters83715 ContSters83715 proprietarii decid sa dea procura copilului lor pt a incasa niste bani de pe urma disconfortului fonic creat de o discoteca pe timp de noapte in weekend, timp ... (vezi toată discuția)
Platesc taxa de timbru pentru cerere despagubiri? ContSters83715 ContSters83715 Se plateste taxa de timbru pentru despagubiri in urmatoarele situatii sau nu ?> Am o discoteca sub apartamentul meu si o expertiza sonometrica semnata de ... (vezi toată discuția)