avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fara avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fara avocat

Buna ziua ma numesc Catalin si am si eu o intrebare daca imi poate raspunde cineva.Am pe cineva care a primit o citatie sa se prezinte maine la judecatoria sector 2 pentru un proces : infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice (O.U.G nr. 195/2002). Problema e ca avocatul pe care il are el nu este in tara acum si nu poate venii.el nu doreste un avocat din oficiu.Ce poate face inculpatul ca sa zic asa?poate face el o amanare?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:52, 27 Aprilie 2010
Poate face o cerere de amnare indicand motivele pentru care aparatorul nu este prezent! Insa nu cred ca citatia a primit o de azi pentru maine, aparatorul putea face aceasta cerere indicand motivul pentru care nu se poate prezenta!
citatia a primit-o in martie dar azi dimineata a fost anuntat de avocat ca nu ajunge la proces.
Da, era obligatia avocatului.
Ar trebui depusa si o dovada pt mai multa siguranta.
Insa cred ca aveti sanse la amanare chiar si fara dovada la acest termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 condamnari cu suspendare - contopire sau nu davya davya PRIMA : Solutie: Condamnă pe inculpat ( la: - 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea la data de 1. 11. 2009 a infracţiunii de „refuz al unei ... (vezi toată discuția)
Proces paulika paulika Buna ziua, Un prieten a avut un accident cu vreo 2 ani in urma.Cel care a condus nu a recunoscut,si de atunci e in proces cu Politia,caci pagubitul a fost ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis andraul andraul buna ziua ma numesc anton si am condus un tir fara a avea permis cat.respectiva eu am doar B.am fost prins de 2 ori [acum nu mai conduc deloc]am primit citatie ... (vezi toată discuția)