avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate modifica CF in urma unei expertize judiciare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate modifica CF in urma unei expertize judiciare

Care este modalitatea de a modifica o suprafata de teren inscrisa in CF?
In actul de proprietate apar 852 mp, in mod identic cu CF-ul. In urma masuratorilor expertul judiciar a constatat mai mult (1150). Se poate corecta in CF? Este nevoie de acordul vecinilor?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: rodica321 , utilizator 11:40, 28 Aprilie 2010
Da se poate. Modificarea trebuie facuta si in titlul de proprietate In CF este trecuta suprafata tabulara, iar expertul va propune inscrierea in CF a suprafetei reale, iar in sentinta ce urmeaza a fi data, se va tine cont de propunerea expertului, trecuta in raportul de expertiza efectuat.
Scuzati-ma dar nu am inteles care au fost obiectivele expertizei judiciare?
Ok. Dar vecinii trebuie sa fie de acord cu aceasta marire a suprafetei in CF?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica topografica judiciara mioritam mioritam Intr-un proces de iesire din indiviziune, este corect ca in urma unei expertize topografice care determina ca suprafata expertizata este mai mare decat cea ... (vezi toată discuția)
Rectificare cf Smaranda Bara Smaranda Bara Buna ziua, Am si eu o problema. Cu cine ma judec intr-o actiune de rectificare de CF cand eu sunt singurul proprietar tabular? Multumesc (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate angela_mihaescu angela_mihaescu Buna ziua, va rog din suflet sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Eu (M.A.) si fratele meu (M.M.) am ramas singurii mostenitori dupa moartea bunicului (M.S.) ... (vezi toată discuția)