avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrarea in gradul de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrarea in gradul de handicap

Buna ziua.
O cunostinta are o fetita de 9 ani ce si-a pierdut un ochi de la o luna jumatate. S-a interesat daca ar putea sa beneficieze de un ajutor de handicap, dar nu a reusit. In prezent fetita are o proteza si vede doar cu un ochi.
Ar putea sa beneficieze de ajutor? Si daca da, cui ar trebui sa se adreseze?
Va multumim.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:59, 1 Mai 2010
Adresati-va Comisiei pt. Ptrotectia Copilului care , in cazul in care se incadreaza , va elibera un Certificat de incadrare a copilului intr-un grad de handicap .
Comisia pentru protectia copilului nu este autorizata sa emita certificat de incadrare a copilului in afectiune si grad de handicap
Unica autoritate abilitata sa expertizeze medical ,sa constate si sa intocmeasca document medical doveditor este comisia de expertiza medicala din cadrul serviciului specializat din subordinea primariei locale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare grad de handicap si pensie cris_13 cris_13 buna, cum se poate determina un grad de handicap pt un copil nou-nascut care a fost diagnosticat cu sindrom dawn, si daca in acest caz primeste un ajutor din ... (vezi toată discuția)
Este sau nu un handicap? sabadaclarisa sabadaclarisa mama mea are 58 ani.in urma unui atac cerebral a ramas paralizata.ea are nevoie de supraveghere permanenta,nu are pensie sau alt fel de venit.poate fi ... (vezi toată discuția)
Incadrare grad handicap VERONICA56 VERONICA56 Soacra mea de 83 ani afacut un accident vascular cerebral acum vreo 8ani .Mai inainte cu 2 ani afost operata la un sold [deoarece avea coxartroza],protezata ... (vezi toată discuția)