avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

parintii mei au decedat.Am un singur frate.Dupa mama am facut succesiunea si am cedat partea mea fratelui meu.Dupa moartea mamei,care a decedat prima,tatal meu a dobandit o mostenire dupa o sora.Acum 5 luni a decedat si tatal meu,fratele meu acum nerecunoscandu-ma ca mostenitor,si vrand ca el sa mosteneasca totul,deoarece spune ca el a avut grija de tatal meu.Eu nu doresc sa iau decat o parte din mostenirea tatalui meu din partea surorii lui si nu din casa parinteasca la care eu vreau sa renunt in favoarea fratelui meu.Intrebarea mea este daca fratele meu poate sa faca acte pe aceste mosteniri fara sa stiu eu,si daca trebuie sa fac neaparat recunoasterea succesiunii la notar pana la 6 luni,daca pot sa fac acesta recunoastere fara sa am nici un act decat o copie dupa certificatul de deces al
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:44, 27 Aprilie 2010
Da, ar fi necesar sa mergeti la un birou notarial aflat in raza ultimului domiciliu al defunctului , pentru a face acceptarea expresa a asuccesiunii. Sa faceti dovada calitatii de succesibil cu actele dvs. de identitate si sa obtineti un duplicat dupa certificatul de deces al talui si dupa cel prin care tatal a devenit mostenitorul surorii lui . Ulterior acestei acceptari va ramen fie sa va intelegi cu fratele dvs. si sa dezbateti succesiunea la notar fie sa apelati la instanta .
buna ziua .
dvs. ati renuntat doar la cota - parte din succesiune ce vi s-ar fi cuvenit in urma decesului mamei dvs.
la succesiunea tatalui dvs. aveti in continuare vocatie succesorala . prin urmare adresati-va unui notar in vederea acceptarii succesiunii dupa tatal dvs. defunct .
puteti procura o copie legalizata dupa certificatul de deces al defunctilor .
in cazul in care nu veti ajunge la rezolvarea amiabila a succesiunii , puteti sesiza instanta de judecata cu actiunea partajului succesoral si iesirea din indviziune .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mihaela david mihaela david parintii mei au decedat.Am un singur frate.Dupa mama am facut succesiunea si am cedat partea mea fratelui meu.Dupa moartea mamei,care a decedat prima,tatal meu ... (vezi toată discuția)
Mostenitori,succesiune ContSters139941 ContSters139941 bunicii mei au avut o casa la tara.intre timp ei au decedat.au avut un copil ,adica pe mama mea!intre timp a decedat si mama .familia noastra a ramas cu 3 ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea unui parinte adiram adiram Buna ziua! In urma cu aproape un an de zile, mama mea a decedat. Noi am ramas 4 frati astfel eu sunt unicul copil al cuplului, fratele meu este al mamei ... (vezi toată discuția)