avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... am construit fara autorizatie de la primarie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

am construit fara autorizatie de la primarie

Am construit o baie si o bucatarie fara autorizatie de la primarie. Intrebearea mea este care ar putea fi amenda? Si daca acum dupa ce am construit eu reusesc sa donez casa altcuiva bineinteles prin notariat, acea persoana mai are cum sa fie amendata? Sau eu voi fi amendat? Daca fac acum dupa ce am construit un nou cadastru si fac acea donatie mai poate persoana respectiva dupa ce primeste casa sa mai fie amendata?Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 10:27, 28 Aprilie 2010
Ca sa faceti cadastru va trebuie act de proprietate (autorizatie de constructie) , certificat fiscal . Cine credeti ca vi le da ? Asa ca ... intrati in legalitate ....
problema e ca cu primarul nu ma inteleg deloc fiind rude, tocmai el m-a lasat sa construiesc si acum ma ameninta incontinuu ca ma amendeaza pentru ca am construit fara autorizatie. De aceea va rog sa imi spuneti cat ar putea fi acea amenda?
Art. 26. - (1) Constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii, sa fie considerate infractiuni:
a) executarea sau desfiintarea, totala ori partiala, fara autorizatie a lucrarilor prevazute la art. 3, cu exceptia celor mentionate la lit. b), de catre investitor si executant;
b) executarea sau desfiintarea, cu nerespectarea prevederilor autorizatiei si a proiectului tehnic, a lucrarilor prevazute la art. 3, cu exceptia celor prevazute la lit. b), precum si continuarea executarii lucrarilor autorizate fara solicitarea unei noi autorizatii de construire in situatiile prevazute la art. 7 alin. (15), de catre investitor si executant;@
(2) Contraventiile prevazute la alin. (1), savarsite de persoanele fizice sau juridice, se sanctioneaza cu amenda dupa cum urmeaza:
- de la 1.000 lei la 100.000 lei, cele prevazute la lit. a);
- de la 3.000 lei la 10.000 lei, cele prevazute la lit. f);
- de 10.000 lei, cele prevazute la lit. c);
- de la 3.000 lei la 10.000 lei, cele prevazute la lit. b), d) si e);
- de la 5.000 lei la 30.000 lei, cele prevazute la lit. h), h1) si i);
- de la 1.000 lei la 5.000 lei, cele prevazute la lit. j) si k);
- de 2.000 lei, cele prevazute la lit. l);
- de 1.000 lei, cele prevazute la lit. g).@
(3) Cuantumul amenzilor se actualizeaza anual prin hotarare a Guvernului.
(4) Sanctiunea amenzii poate fi aplicata si reprezentantului persoanei juridice.
(5) Sanctiunea amenzii pentru faptele prevazute la alin. (1) lit. h) si i) se aplica functionarilor publici responsabili de verificarea documentatiilor care stau la baza emiterii certificatelor de urbanism si a autorizatiilor de construire sau de desfiintare, precum si semnatarilor, potrivit atributiilor stabilite conform legii.
(6) In conditiile prezentei legi nu se aplica sanctiunea avertisment.@
Am spicuit din L 50/1991
Dupa cum vedeti amenzile sunt mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie la directia controlul in constructii ContSters84912 ContSters84912 Buna ziua, Am fost reclamati la directia controlul in constructii si urmeaza sa vina o echipa de inspectori pt constatare. Din prea multa birocratie si nevoia ... (vezi toată discuția)
Urgent!! coorinush coorinush am facut modificari in apt meu (am desfiintat doi pereti construiti din bca).vreau sa stiu necesit autorizatie?daca nu am autoriatie ce se poate intampla. am ... (vezi toată discuția)
Legea 50/1991 verapetrova verapetrova buna ziua, as vrea sa stiu daca camasuirea cu plasa sudata si retencuirea peretilor interiori reprezinta o operatie de "consolidare"? am facut aceasta ... (vezi toată discuția)