avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlul de proprietate emis cu \"indiviziune\"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlul de proprietate emis cu "indiviziune"

Ati putea sa ma lamuriti care este procedura legala prin care se poate completa cu numarul de tarla , parcela si vecinatati o suprafata de teren extravilan inscrisa intr-un titlu de proprietate cu mentiunea "" in indiviziune"" ?
Tilul a fost emis astfel pentru ca la momentul intocmirii nu existau masuratori in zona (deal) .

Este corect din punct de vedere juridic sa fie emis un astfel de titlu ?

Cel mai recent răspuns: Anna63 , utilizator 20:52, 27 Aprilie 2010
Se poate inainta o actiune de iesire din indiviziune. Se va dispune o expertiza tehnica topografica, pentru stabilirea numerelor topografice, nr. parcelelor, vecinatatilor, tinandu-se cont de actele detinute de parti, de folosinte. etc. Fiecare parte, poate formula obiective pentru expertiza.
Pe cale administrativa nu se poate completa ?
Mentionez ca primaria a identificat terenul , a masurat si intocmit planul de parcelare , in acest moment .
Este LEGALA propunerea facuta de comisia locala catre comisia judeteana , de completare a titlul cu datele mentionate mai sus , pe baza planurilor de parcelare anexate ?
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
Anna63, utilizator

Comisia locala de fond funciar , poate face demersurile pentru modificarea sau anularea titlului vechi de proprietate, validat si emis de Comisia judeteana de pe langa Prefecutura
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
Mentionez ca nu se modifica suprafata ci doar se completeaza titlul cu datele cadastrale la pozitia ""ïndiviziune""

Dar tot nu am înțeles dacă emiterea titlului de proprietate în acest mod , adica cu o suprafata ""in indiviziune"" este ilegala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plan cadastral tutu12 tutu12 In instanta s-a revendicat un teren , castigandu-se procesul si s-a dispus eliberarea unui titlu de proprietate pe vechiul amplasament . Primaria ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate nr. tarla gresita tomaioan tomaioan Buna ziua.Va rog sa ma ajuta-ti cu niste sfaturi.Am primit titlul de proprietate in anul 1996 pentru 4 parcele de teren.In anul 2008 am vandut o parcela de ... (vezi toată discuția)
Titluri de proprietate gresite cadastru respins pamy pamy Buna seara, In anul 2006 am cumparat teren extravilan de pe 6 titluri de proprietate in suprafata de 6 ha ,aceasta suprafata de teren a apartinut bunicului ... (vezi toată discuția)