avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit contul 7588
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

contul 7588

este deductibil sau nedeductibil contul 7588 la calculul imp pe profit?


multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: lilyanna , utilizator 12:37, 28 Aprilie 2010
depinde ce ati intregistrat acolo ; daca sunt sume de natura :

a) dividendele primite de la o persoană juridică română;

b) diferenţele favorabile de valoare a titlurilor de participare, înregistrate ca urmare a încorporării rezervelor, beneficiilor sau primelor de emisiune la persoanele juridice la care se deţin titluri de participare, precum şi diferenţele favorabile de valoare rezultate din evaluarea titlurilor de participare şi a obligaţiunilor emise pe termen lung, efectuată potrivit reglementărilor contabile. Acestea sunt impozabile la data transmiterii cu titlu gratuit, a cesionării, a retragerii, a lichidării investiţiilor financiare, precum şi la data retragerii capitalului social la persoana juridică la care se deţin titlurile de participare;

c) veniturile din anularea cheltuielilor pentru care nu s-a acordat deducere, veniturile din reducerea sau anularea provizioanelor pentru care nu s-a acordat deducere, veniturile din recuperarea cheltuielilor nedeductibile, precum şi veniturile din restituirea sau anularea unor dobânzi şi/sau penalităţi de întârziere pentru care nu s-a acordat deducere;


d) veniturile neimpozabile, prevăzute expres în acorduri şi memorandumuri aprobate prin acte normative.
e) în perioada 1 ianuarie 2009 - 31 decembrie 2009 inclusiv, veniturile din tranzacţionarea titlurilor de participare pe piaţa autorizată şi supravegheată de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare. În aceeaşi perioadă, cheltuielile reprezentând valoarea de înregistrare a acestor titluri de participare, precum şi cheltuielile înregistrate cu ocazia desfăşurării operaţiunilor de tranzacţionare reprezintă cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil.

atunci vor fi venituri neimpozabile .
sunt venituri din anularea unor datorii
ce fel de datorii ? datoriile au insemnat cheltuieli nedeductibile ?
Reveniti cu detalii pentru ca nu stiu la ce va ganditi dvs .
de fapt sunt datorii anulate sau prescrise, sume existente in contul 455 si 462
sunt venituri impozabile

Alte discuții în legătură

Subventiile pentru agricultura terhes sorin terhes sorin Subventiile pentru agricultura spre exemplu subventiile de la APIA, subventiile pentru motorina si orice alt fel de subventie de la stat pentru agricultura se ... (vezi toată discuția)
Venituri neimpozabile danuuu danuuu Cine imi poate spune care sunt veniturile neimpozabile la PJ. multumesc pt ajutor (vezi toată discuția)