avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Venituri neimpozabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Venituri neimpozabile

Cine imi poate spune care sunt veniturile neimpozabile la PJ.

multumesc pt ajutor
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 19:52, 11 August 2008
danuuu a scris:

Cine imi poate spune care sunt veniturile neimpozabile la PJ.

multumesc pt ajutor




Veniturile neimpozabile sunt date la art.20 si 20 indice 1 din Codul fiscal, respectiv pct.18-21 din Normele de aplicare.
a) dividendele primite de la o persoana juridica romana.
b) diferentele favorabile de valoare a titlurilor de participare, inregistrate ca urmare a incorporarii rezervelor, beneficiilor sau primelor de emisiune la persoanele juridice la care se detin titluri de participare, precum si diferentele de valoare a investitiilor financiare pe termen lung, reprezentand actiuni detinute la societati afiliate, titluri de participare si investitii detinute ca imobilizari, inregistrate astfel potrivit reglementarilor contabile.
c) veniturile din anularea cheltuielilor pentru care nu s-a acordat deducere, veniturile din reducerea sau anularea provizioanelor pentru care nu s-a acordat deducere, precum si veniturile din recuperarea cheltuielilor nedeductibile.
d) veniturile neimpozabile, prevazute expres in acorduri si memorandumuri aprobate prin acte normative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contul 7588 lilyanna lilyanna este deductibil sau nedeductibil contul 7588 la calculul imp pe profit? multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Subventiile pentru agricultura terhes sorin terhes sorin Subventiile pentru agricultura spre exemplu subventiile de la APIA, subventiile pentru motorina si orice alt fel de subventie de la stat pentru agricultura se ... (vezi toată discuția)