avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... informatii plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

informatii plangere contraventionala

Speta
Acum 2 ore am primit o amenda pentru depasirea vitezei in localitate cu 21 km/h si 3 pct penalizare, dupa ce am semnat pv (fapta era adevarata) am constatat 2 greseli
1. nr masinii este trecut gresit in pv
2.fapta savirsita este prevazuta de art 108 din OG 195/2002, dar in pv este trecut art 121
Intrebare Ce sanse am sa castig daca contest pv si dc aveti un model al plangerii contraventionale

Multumesc
Cel mai recent răspuns: d_stanoi , utilizator 12:52, 15 Iunie 2010
Cele aratate sunt motive de nulitate prev.de art.16 si 17 din OUG nr.2/2001,motive pentru care puteti sa formulati contestatie impotriva procesului verbal,in 15 zile,la judecatoria competenta teritorial.
In contestatie urmeaza sa invocati motivele aratate de dvs.,mentionand ca respectivele greseli ,atrag nulitatea procesului verbal.
Amenda trebuie sa o platesc chiar daca eu contest procesul verbal?
Nu, nu trebuie sa platiti amenda. Dar daca o platiti si vi se admite contestatia puteti sa va recuperati banii.
Am câstigat in instanta, reusind anularea procesului verbal.
Multumesc pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv amenda radar mongwan mongwan Buna ziua, rog opinie in urmatoarea situatie: mi s-a intocmit PV pentru depasirea vitezei legale in baza OUG 195/2002, iar la Articol prevedere a fost trecut ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru viteza NastyLucke NastyLucke Buna ziua, Ieri ma intorceam dintr-o mica excursie, si intr-un sat din jud. Buzau m-a prins radarul cu 67 km/h. Am semnat procesul verbal ... (vezi toată discuția)
Amenda de viteza cu mentionarea articolului din lege eronat Equaliser Equaliser Buna ziua, Am primit o amenda de viteza, iar pe procesul verbal, la mentionarea articolului conform caruia am produs ilegalitatea este mentionat articolul ... (vezi toată discuția)