avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... complicitate furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

complicitate furt calificat

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am un prieten acuzat de furt calificat, art 209, lit. h (cabluri, echipamente, etc). La ultimul proces judecatoarea a propus schimbarea incadrarii de la furt la complice. Intrebarea mea este: pentru complicitate incadrarea este alta sau tot 4- 18?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 06:51, 29 Aprilie 2010
Pedepsa pentru complice este aceeasi ca cea pentru autor.
Nu-i schimba cu nimic pedeapsa.
Atat autorul cat si complicele sunt forme ale participatiei penale si sunt sanctioante cu aceeasi pedepsa.
Aceeasi, numai ca poate beneficia de o pedeapsa mai mica, in calitate de complice, daca are si circumstante reale si personale care sa ii fie favorabile.
Teoretic, pedeapsa este aceeasi pt toti(autor, instigator, complice).
Pedeapsa in caz de complicitate sau de autora este aceiasi,cu diferenta ca in raport de materialul probatoriu administrat,raportat la participatiunea complicelui si a autorului,de faptele comise(starea de fapt),dar si in raport de o serie de circumstante personale(recunoaste si regreta fapta,se afla la prima abatere,a colaborat formal in timpul urmarririi penale si a cecetariii judecatoresti,etc),instanta la stabilirea(dozarea) pedepsei ,avand in vedere aceste circumstante,ii poate aplica o pedeapsa mai mica
daca persoana este la prima abatere si daca sunt mai multe circumstante atenuante scapa mult mai usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din autoturism - pedeapsa pentru complice perfectlemon90 perfectlemon90 am participat la un furt din autoturism pe timp de noapte in care eu sunt doar complice!nu eu am sustras bunurile din masina!ce pedeapsa pot primi.sunt la ... (vezi toată discuția)
Drept penal VISNIUC NADIA-NICOLETA VISNIUC NADIA-NICOLETA La cat se poate incadra baiatul meu in pedeapsa ca complice la furt in ideea in care nu au ca probe decat 2 declaratii la 2 minori si niste inregistrari ... (vezi toată discuția)
Furt calificat bezck_you bezck_you As avea o intrebare, in cazul in care am fost complice la un furt calificat din care s-au sustras mai multe bunuri din masini, la unele dintre ele am ... (vezi toată discuția)