As vrea sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:
Daca rezolutionam un contract cu urmatoarea clauza:
"Rezolutiunea contractului se poate face unilateral in cazul in cre cealalta parte nu isi onoreaza obligatiile contractuale, in urma unei notificari screise a partii afectate. Partea din cauza careia s-a rezolvit contractul nu este exonerata de plata penalitatilor contractuale si daune interese. In aceasta situatie, partea care a solicitat rezolutiunea nu va suporta daune din aceasta."
poate clientul sa invoce motive pentru a nu plati daune. Daca da, ce putem face noi ca firma?
Ce s-a intamplat: firma noastra s-a angajat sa furnizeze produse catre client, s-a incheiat contractul, i-am facut factura proforma si am cumparat produsele spre a le revinde clientului. Din pacate clientul nu a platit proforma iar noi am ramas cu produsele. Vrem sa reziliem acest contract intrucat nu ne-a adus nici un beneficiu si sa cerem daune pentru ca noi, ca firma, ne-am respectat conditiile contractuale alocand o suma importanta pentru achizitonarea produselor.
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc.
Da, se poate rezolutiona contractul din culpa uneia dintre parti.
Notificarea va trebui sa contina valoarea daunelor, respectiv valoarea produselor din factura, plus penalitatile stabilite contractual de la data la care factura era scadenta pana la data la care faceti notificarea.
De asemenea, invitati-i la o consiliere directa prin care sa stinga litigiul amiabil.
In caz contrar, actionati-i in instanta pentru recuperarea prejudiciilor.
Factura proforma
kos_min23
Buna seara,
Am si eu o problema.Am reziliat un contract cu telekom mobile si nu mi se terminase perioada contractuala, am fost sunat de catre operatoare ,i-am ... (vezi toată discuția)