avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DOUA DOSARE PENALE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DOUA DOSARE PENALE

Buna ziua,
Anul trecut am circulat cu o alcolemie ce depaseste limita legala si dosar penal.Mam ales si cu un dosar penal pentru ultraj.
Nu am mai avut antecedente si la dosarul pentru ultraj care s-a judecat am fost condamnat cu suspendare.
La al doilea dosar ce as putea pati?
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 20:55, 29 Aprilie 2010
buna ziua,
faptele au fost savarsite in aceiasi zi dar au fost in dosare separate.consum de alcool peste limita legala si ultraj.adica am fost gasit baut si dupa accea am faptuit ultrajul la aprox 1h .fapta de ultraj s-a judecat -si am primit cu suspendare-si urmeaza sa fie judecata si cea cu alcolemia.la ce ma pot astepta?
cu mii de multumiri.
Da, dupa cum spuneti ca s-au petrecut lucrurile , presupun ca se vor aplica regulile de la consursul de infractiuni , adica , pedeapsa pe care o veti primi se va contopi cu vechea pedeapsa ( se va scadea ceea ce se poate considera ca executat) si va aplica pedeapsa cea mai grea, care poate fi sporita pana la maximul special , iar daca instanta va considera ca acest maxim este insuficient, mai poate adauga un spor. Daca insa veti primi pentru infractiunea inca nejudecata o amenda, aplicandu-se regulile mentionate, se va putea aplica amenda doar in parte. Este doar o opinie, nu trebuie sa tineti neaparat cont de ea, fiindca, individualizarea pedepsei presupune studierea , cunoasterea tutror circumstantelor si imprejurarilor comiterii faptelor. Eu asa vad lucrurile, deoarece , infractiunile au fost comise simultan insa nu s-au judecat impreuna, iar prin faptul ca n u s-au comis la diferite intervale de timp, de exemplu dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare dvs. sa o fi comis pe a 2-a, nu avem recidiva. Daca am fi avut 2 infractiuni pentru care inca nu s-ar fi pronuntat inca vreo condamnare, eram in situatia concursului de infractiuni. Am fi oarecum in prezenta unei pluralitati intermediare..adica ..nici concurs si nici recidiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea beneficiului suspendarii conditionat a executarii pedepsei badila steluta badila steluta am si eu o intrbare. in urma solutionarii unui dosar penal pe oug 195/2002 s-a anulat anularea beneiciului suspendarii conditionate a executarii pedepsei ... (vezi toată discuția)
Două condamnări. cât se execută din pedeapsă? sunt șanse să se scape de amândouă? eX3nna1 eX3nna1 Buna ziua, Am un prieten care a fost inculpat in doua dosare diferite. In primul a obtinut condamnare de 3 ani cu suspendare, iar in al doilea, a fost ... (vezi toată discuția)
Inselaciune eddyeduard eddyeduard buna. am fost condamnat in 2011 la 2 ani cu suspendare pentru inselaciune(credit la banca cu acte flse). acum am un nou dosar pentru aceeasi fapta. aceste ... (vezi toată discuția)