Buna ziua. Am o problema cu un proces. Sotia mea a fost data afara pe motiv neintemeiat, a urmat un proces de un an si jumatate. Pe parcursul procesului am platit onorariul avocatului 1000 de lei, dupa 9 luni inca 500 de lei. Procesul s-a terminat luna trecuta. Am intrebat avocatul ce s-a intamplat cu procesul si mi-a raspuns ca s-a terminat dar ca sa aflu mai departe ce trebuie sa fac, unde trebuie sa merg s.a.m.d., mai trebuie sa-i dau inca 500 de lei.
Am trei intrebari:
1. E corect, moral, legal ceea ce face avocatul?
2. Ce trebuie sa faca sotia pentru a o ocoli (sau sa ocoleasca plata) in rezolvarea problemei?
3. Pe mai departe, pentru a-mi recupera cheltuielile de judecata, daunele materiale si daunele morale cui trebuie sa se adreseza sotia?
Multumesc
1.Ati castigat in instanta?Inseamna ca avocatul si-a facut datoria.
2.De ce dupa 15 luni de proces vi se pare un onorariu atat de mare?
3.Apelati la executorul judecatoresc si el va ajuta sa recuperati banii.
1. Nu cred ca suntem in masura sa analizam daca onorariul platit este sau nu mare .. ... topicul deschis are un alt subiect.
2. Dacaaveti o hotarare irevocabila , atunci solicitati unui executor judecatoresc punerea in executare a acesteia.
3. Pentru cheltuielile de judecata trebuie vazut dispozitivul hotararii daca instanta s-a pronuntat sau nu asupra acestui capa de cerere. In functie de ce scrie in hotarare va putem spune ce puteti face in continuare.
1.Hotararile pronuntate in prima instanta in conflictele de munca sunt definitive si executorii .In cazul dvs., pt ca este vb despre plata unor drepturi salariale punerea in executare se face in termen de 15 zile de la comunicarea Sentintei . Daca vi s-a comunicat sentinta si vi s-a dat castig de cauza, faceti o cerere catre angajator prin care solicitati punerea in aplicare a Sentintei respectiv, sa vi se acorde sumele respective de bani si contactati un executor judecatoresc. Eventual, faceti cerere la tribunal (la arhiva, registratura) sa vi se aplice mentiunea executorie pe Sentinta respectiva. Cererea de recurs nu suspenda executarea.
Problema este complicata. Societatea este la registrul comertului inca inscrisa dar nu mai functioneaza efectiv. Ce sa faca doamna mea cu sentinta daca nu mai ai cui sa te adresezi? Complicat. Aici este problema mea cea mare. Ce urmeaza dupa comunicarea sentintei?