avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salariu dupa plecare din firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salariu dupa plecare din firma

Buna seara!

Situatia mea se prezinta in felul urmator: am plecat de la vechea firma, unde eram salariat cu carte de munca, prin acordul partilor. Toate bune, frumoase, "poate mai colaboram pe viitor". In ultima zi de munca, patronul m-a luat deoparte, mi-a urat bafta si mi-a zis ca-mi da banii cateva zile mai tarziu cu lichidare la zi ca atunci da la toata firma. Ca o mentiune, banii se dau in mana, nu se semneaza nimic de catre angajat.

In ziua cu pricina nu primesc nici un telefon, nu dau de patron nicaieri, nici telefon, nimic. Intrebarea mea este: ce sa fac? Probabil o sa contactez un avocat.
Ce vreau eu sa mai intreb este: firma cum dovedeste ca mi-ar fi dat banii (desi nu mi i-a dat), in conditiile in care eu n-am semnat nimic niciodata? Mentionez ca trebuie sa primesc mai bine de un salariu.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 27 Mai 2010
Pai daca eu nu am semnat nimic niciodata, ei cum demonstreaza ca mi-au dat banii?
Inca o intrebare mai am.

Exista vreo data limita pana la care pot sa solicit oficial (actiune civila etc.) drepturile salariale de la vechea firma? Pana acum am incercat sa rezolv amiabil dar se pare ca nu ajung nicaieri. Mentionez ca au trecut 8 zile de la plecarea mea.

Multumesc anticipat!
3 ani de la neplata obligatiei salariale.
gygy83 a scris:

Inca o intrebare mai am.

Exista vreo data limita pana la care pot sa solicit oficial (actiune civila etc.) drepturile salariale de la vechea firma? Pana acum am incercat sa rezolv amiabil dar se pare ca nu ajung nicaieri. Mentionez ca au trecut 8 zile de la plecarea mea.

Multumesc anticipat!


În termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate va puteti adresa instantei de judecata - Tribunalul Judetean in a carui raza teritoriala aveti domiciliul. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
Termenul incepe sa curga de la data de cand trebuia sa va achite salariul.
Revin cu un update la situatia mea.

Eu lucrez in IT ... sunt programator. Fostul meu sef a acceptat pana la urma dialogul, insa sunt acuzat de faptul ca ceva ce am facut in ultima saptamana de lucru la vechea firma nu am facut corect si imi spun ca-mi dau doar jumatate din cat imi datoreaza, cum ca as fi facut paguba de x euro. Trecand peste faptul ca ceea ce am facut eu e corect si ca eu consider ca incearca sa ma faca la psihic, intrebarea mea este: e posibil sa imi retina din salariu pe acest motiv, acum ca sunt plecat din firma?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
gygy83, utilizator

Alte discuții în legătură

Salarii restante RoxanaaS RoxanaaS Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. O cunostinta este angajata la o firma de cca. 3 ani, iar de aproximativ un an i s-a dat salariul o data ... (vezi toată discuția)
Cistig de cauza! camelia21 camelia21 Buna dimineata!Am sa va expun situatia mea si as dori pareri cine ar avea cistig de cauza!Am lucrat la o firma 2 luni de zile si nu mi a dat toti banii ... (vezi toată discuția)
Stat de plata salarii lucyll lucyll Statul de plata salarii la o societate comerciala este document de confirmare plata salarii si este depus la ITM ? salariatii sunt obligati sa semneze aceste ... (vezi toată discuția)