avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale datorie firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

datorie firma

Firma mea este un srl si are o datorie la banca. Executarea silita se extinde si la administrator, sau numai la imobilele si conturile firmei?
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 09:21, 1 Mai 2010
Da, se poate extinde si la administrator: De exemplu banca, pe calea actiunii oblice, va chema in garantie ca administratorul firmei pentru firma.
hmmm, actiunea oblica nu are nici o aplicare in cazul de fata, este cu totul altceva, iar chemarea in garantie, la fel (oare de ce scriem fara sa ne pricepem???!!!).
executarea silita se indreapta asupra bunurilor si conturilor societatii si cel mult impotriva asociatilor, pana la concurenta capitalului social subscris.
administratorulrapsunde eventual daca este si asociat sau daca savarseste vreo infractiune, constata ca atare de o instanta judecatoreasca.
La banca figurati ca persoana juridica.
Depinde daca ati garantat personal acel credit al societatii. Daca nu ati garantat, vindeti firma. Ati putea avea probleme daca va baga banca in insolventa.
In caz de neplata a creditului la scadenta, banca il va declara scadent si va porni procedurile de executare silita impotriva debitorului si a garantilor.
Banca va incerca sa incaseze cat mai repede si nu intereseaza daca de la debitor - in cazul dvs de la societate, sau de la garanti/fidejusori - in cazul in care ati incheiat cu banca un astfel de constract sau ati semnat cum se poarta un BO in alb avalizat in nume personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Linie credit neplatita mayday147 mayday147 In urma unei afaceri \"deosebite\", am ramas la banca cu o linie de credit (pe firma) de 15000EUR neplatita. Contractul a fost semnat de catre mine (asociat ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat anders anders Buna ziua. Fiind asociat intr-o societate comerciala am avalizat un bilet la ordin ca garantie pentru un credit luat de societate. Am cesionat partile sociale ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin in alb "fara protest" si avalizat. flamour flamour Sint administratorul unei firme SRL. Am accesat o linie de credit de la banca garantata cu - Bilet la ordin in alb cu clauza \"fara protest\" si avalizat de ... (vezi toată discuția)