avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bilet la ordin in alb \"fara protest\" si avalizat.
Discuție deschisă în Executare silită

Bilet la ordin in alb "fara protest" si avalizat.

Sint administratorul unei firme SRL. Am accesat o linie de credit de la banca garantata cu - Bilet la ordin in alb cu clauza "fara protest" si avalizat de mine si de sotie. In cazul executarii silite as dori sa stiu ce se executa prima data, bunurile personale sau cele ale firmei?
Personal detin un apartament. il pot vinde fara ca persoana care il cumpara sa aibe probleme ulterior?
Multumesc!
Dacă aţi contractat creditul pe societate mai întâi trebuie să execute bunurile societăţii şi apoi dacă nu se îndestulează executarea se va extinde şi asupra bunurilor personale.
Atenţie mare că din câte pricep s-ar putea să răspundeţi şi penal.
De ce as putea raspunde si penal?!
Spuneti-mi va rog, care este data emiterii Biletului la Ordin? Va intreb deoarece:
- un bilet la ordin nu se poate emite in alb la mentiunea "data emiterii" sub sanctiunea nulitatii absolute.
- un bilet in alb se poate completa in cel mult 3 ani de la data emiterii, sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai fi completat.
Deci, care este data emiterii biletului la ordin
dec, 2009
Dle Baloi

nu mai speriati omul degeaba. Daca a luat un credit si nu il mai poate plati, nu e nimic penal. E doar criza economica.
Pe de alta parte banca se poata indrepta impotriva ori impotriva debitorului principal ori impotriva garantului(la alegerea sa) deoarece in general in contractele de credit bancar nu se prevede vreo clauza speciala cu privire la beneficiul de diviziune sau discutiune

Alte discuții în legătură

Executare silita, plus credit bancar norocel73 norocel73 in urma cu ceva timp un var de al meu a luat un credit bancar garantat cu ipoteca. Ulterior, bazandu-se pe buna intentie a unei firme la care lucra, a avalizat ... (vezi toată discuția)
Linie credit neplatita mayday147 mayday147 In urma unei afaceri \"deosebite\", am ramas la banca cu o linie de credit (pe firma) de 15000EUR neplatita. Contractul a fost semnat de catre mine (asociat ... (vezi toată discuția)
Dubla executare? axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de admin al unui sc. am contractat o linie de credit de la o banca. am platit ratele timp de un an si jumatare dupa care datorita unor ... (vezi toată discuția)