Bunicului meu i-a fost lasat un testament prin care bunica ii lasa lui toata mostenirea,dar are 2 fiice,de la moartea bunicii au trecut 2,5 ani,am fost la un avocat sa il intreb cum pot face ca sa ii ramana toata mostenirea bunicului meu fara ca cele 2 fiice sa primeasca nimic din masa succesorala si avocatul mi-a spus ca nu se poate face ca dupa 3 ani bunicul sa devina complet mostenitor,dar colegii de pe forum mi-au spus ca se poate face ca bunicul dupa 3 ani sa devina mostenitor in baza testamentului,poate cineva sa imi dea un sfat corect sau daca exista o lege sau un articol in codul civil in legatura cu testamentul lasat de bunica???#-o
daca nu se cere reductiunea acestui testament in termen de 3 ani de niciuna dintre fete ,atunci bunicul se poate intabula?una dintre fete stiu sigur ca nu doreste ca sa fie scoasa din masa succesorala dar pana acuma nu a intreprins nici un act la notar care sa ceara reductiunea testamentara...
succesiunea se poate dezbate la notar sau in instanta.
Alte situatii nu mai exista.
Intabularea se va face numai dupa deybaterea succesiunii la notar sau in instanta!