avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurarea obligatorie a locuintei
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurarea obligatorie a locuintei

Am primit o oferta de la o firma de asigurare referitoare la asiguarea locuintei. Riscurile asigurate sunt: cutremur, inundatii, alunecare de teren si drept bonus, altele, cum ar fi: incendiu, trasnet, explozie, caderi corpuri, fenomene atmosferice, vandalism, prabusire teren, etc.
As dori sa aflu daca inchei o polita de asigurare in conditiile de mai sus, va mai fi nevoie, la intrarea in vigoare a Legii nr.260/2008, sa inchei o noua polita?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 13:49, 2 Mai 2010
inca nu va poate spune nimeni exact, intrucat nu au aparut normele metodolocice de aplicare a legii 260/2008, dar in principiu trebuie neaparat sa aveti polita de asigurare obligatorie.

asigurarea la care faceti dvs referire este facultativa si poate fi facuta in paralel cu cea obligatorie, sau puteti exclude din asigurare riscurile asigurate prin polita obligatorie
Sunt in aceiasi situatie ca si dvs.Firma la care sunt eu asigurata pune problema sa dea asigurarea obligatorie bonus pentru una mai substantiala.Mai asteptati putin, s-ar putea sa aveti si surprize placute.Oricum asigurarea facultativa este cea serioasa ,in caz de...surprize neplacute.
Da! In momentul intrarii in vigoare a politei obligatorii de locuinte va trebui sa facem si o astfel de asigurare. Dura lex, sed lex!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere dosar asigurare locuinta JR_23 JR_23 Buna ziua, Am incheiat cu o soc. de asigurari o polita obligatorie de asigurare a locuintei. In urma iernii si datorita stratului gros de zapada mi-au fost ... (vezi toată discuția)
Am incheiat cea mai ieftina asigurare de locuinta! Raluca.D Raluca.D Am cautat pe internet site-uri care ofera acest produs de asigurare si am descoperit www.[EDITAT].ro, care are dupa parerea mea cea mai buna polita de ... (vezi toată discuția)
Dilema: asigurare obligatorie(pad)-asigurare facultativa mykybz mykybz Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa adaptez discutiile interesante referitoare la subiectul asigurarii obligatorii a locuintei din acest forum, la ... (vezi toată discuția)