avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Punerea sub interdictie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Punerea sub interdictie

Vreau sa ma lamuriti si pe mine cu ceva ....Am un caz in familie in care tatal isi da in judecata fiul(acesta suferind de schizofrenie paranoida) pentru punerea sa sub interdictie .Fiul detine o garsoniera ,proprietate personala, insa vreau sa ma lamuriti daca tatal obtine punerea lui sub interdictie obtine dreptul de a-i vinde imobilul ? Tatal nu se ingrijeste de bolnav ,ci sora sa , el fiind nepasator(nu se ingrijeste de el ) ,se banuieste ca vrea sa vanda imobilul bolnavului . Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns prompt ! Multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 18:03, 2 Mai 2010
asa cum am spus.ori va opuneti sa fiti siguri ca nu-i poate vinde garsoniera si atunci sora poate deveni tutore ori acceptati si va supuneti riscului sa ii vanda garsoniera...( asta daca nu va puneti baza in vigilenta autoritatii tutelare:D)
nu se poate si asa, si asa...normal ar fi ca cine il intretine de fapt sa beneficieze si de garsoniera...dar vad ca nimeni nu prea vrea prima parte, doar a doua:D
Poate sa intervina in proces ca intervenienta, aducand dovezi temeinice pentru a fi numita tutore. Sa ia legatura cu Autoritatea tutelara competenta.
Ce s-ar dorii de fapt ar fi ca tatal sa-si respecte drepturile de tutore asupra fiului,sa nu-i treaca prin gand vanzarea garsonierei ,sa-i plateasca taxele si toate cele si sa aiba grija de el ,ca bolnavul sa nu mai bata la usa sorei sale ......din ce am citit in cazul in care va dorii vreodata sa -i vanda garsoniera trebuie sa aduca dovezi ca ii ca e in beneficiul bolnavului si ca il ingrijeste etc. .....sincer sa fiu nu prea cred ca poate dovedii ca vanzarea aduce un beneficiu bolnavului si nici faptul ca el il ingrijeste pe bolnav (din moment ce toti stiu ca sora sa se ocupa de acest lucru ,inclusiv administratora blocului,rude,etc.)
si daca dovedeste ca are venituri insuficiente pentru a-l intretine si trebuie sa vanda garsoniera?..in proctica avizele acestea se obtin destul de usor , pentru ca , asa cum am spus . logic mi se pare ca cel ce-l ingrijeste sa beneficieze si de garsoniera...nu e numai logic, ci si juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament - proprietar alzheimer Dekan Andrei Dekan Andrei Intrebare: Care e procedura de donatie a unui apartament a carui proprierar e (legal) declarat cu 'boala alzheimer\"? Pe acelasi imobil coproprietar este si ... (vezi toată discuția)
Tutela Irina Gruber Irina Gruber Mama are multe probleme de sănătate, am o sora calcă care dorește ca soțul ei sa devină tutore (al mamei mele) sa o duca la azil,sa facă partajul așa ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere cu clauza de uzufruct viager in favoarea unui interzis. Georgescu_C Georgescu_C Buna ziua, Am o situate, as spune, exceptional de delicata si incurcata. Tatal meu are 2 frati si 2 surori, el fiind cel mai tanar. In urma cu 2 ani sora ... (vezi toată discuția)