avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... MASINA BMW -SCURGERE DE ULEI
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

MASINA BMW -SCURGERE DE ULEI

am un bmw seria 5 din 2007 nou nout...asa pretind cei de la bmw...consuma ulei aproape la fiecare 2 3 luni trebuie mers si schimbat....in conditiile in care masina nu ar trebui sa aiba un astfel de consum...cei de acolo nu vor sa fac nimic spunand ca nu-i intereseaza,masina a iesit din garantie datorita faptului ca aceasta era de doar 2 ani...insa masina este cumparata in leasing iar acesta nu este inca total platit...ajutati-ma va rog!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters85576 , utilizator 10:43, 6 Mai 2010
va multumesc frumos... asta am sa si fac...si nu doar atat am sa le fac si reclama proasta si aici in romanai si in germania(cu televiziunea cu probe,avocati s,a,m,d)!
Pentru a va lamuri asupra realitatii starii autoturismului,asupra perioadei de garantie,aveti posibilitatea sa solicitati oficial producatorului neajunsurile si nemultumirile cu care va confruntati
@ynocenta
Probabil ca ati dorit sa formulati astfel:
Pentru a va lamuri asupra realitatii starii autoturismului si asupra perioadei de garantie, aveti posibilitatea sa informati producatorul si sa solicitati oficial pozitia lui fata de neajunsurile si nemultumirile pe care le aveti.
@prosecuter_badboy
Nu spun ca este imposibil dar mi-e foarte greu sa cred ca cei de la BMW umbla cu cioara vopsita si o vinde ca porumbel. Mai degraba cred ca firma care v-a vindut masina va vindut ca noua o masina reconditionata. BMW este o firma mult prea mare pt. a face gainarii. Au pre mult de pierdut la imagine ca sa se preteze la asa ceva. Cred ca este o gainarie romaneasca si nu nemteasca.
In privinra "testului" facut la ulei ... se testeaza calitatea uleiului dar nu consumul. Consumul se determina direct prin insumarea cantitatilor completate pe durata utilizarii acestui ulei pina la urmatorul schimb. Deci un consum de 1 l ulei la 15000 km parcursi inseamna 67 ml la 1000 km, ceea ce este un consum normal.
Nu stiu ce ulei folositi, ce cantitate de ulei folositi la un schimb si la citi km efectuati schimbul de ulei. Exemplul dat este valabil pt. Logan Diesel.
Inteleg de la dvs. ca prin test le-ati demonstrat ca consumul de ulei este anormal. Deci ei sustin ca masina nu consuma ulei. Care "ei" sustin acest lucru? Nu v-ati adresat unui service autorizat si agreeat de producator (reprezentanta)?
Dar masina nu a fost livrata cu o carte tehnica?
Eu nu am prea multe date oferite de dvs. dar daca considerati ca aveti dreptate si mai ales ca va puteti demonstra suspiciunile prin starea tehnica a autoturismului raportata la cartea de intretinere si reparatie a autoturismului, atunci puteti sa sesizati OPC - ul si chiar sa sesizati firma BMW direct printr-o plingere impotriva reprezentantei si in plingere puteti sa solicitati confirmarea producerii acestui autoturism (si enumerati datele de identificare si chiar seriile citorva componente majore) in anul in care este trecut ca fabricat in actele de achizitie.
Dupa ce parcurgeti acesti pasi atunci puteti sa va cautati dreptatea pe calea justitiei.
Eu nu sunt avocat, dar bunul meu simt ingineresc imi spune ca trebuie sa dovediti orice acuzatie. In tehnica nu sunt suficiente banuielile daca nu pot fi dovedite concret. Si nimic nu este atit de greu de dovedit.
Va doresc succes.
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
ContSters85576, utilizator
LIVIU TOMESCU a scris:

Nu spun ca este imposibil dar mi-e foarte greu sa cred ca cei de la BMW umbla cu cioara vopsita si o vinde ca porumbel.

Realitatea probeaza ca nu este o exceptie situatia mentionata de autorul topicului,
Situatii similare sau chiar mai grave ,sunt denuntate si de detinatorii altor marci de renume
ynocentta a scris:
Realitatea probeaza ca nu este o exceptie situatia mentionata de autorul topicului,
Situatii similare sau chiar mai grave ,sunt denuntate si de detinatorii altor marci de renume

Probleme de fiabilitate sunt des intilnite dar mi-e foarte greu sa cred ca o mare firma vinde masini rulate ca masini noi. La acest lucru m-am referit.
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
ContSters85576, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism in leasing, defect pompadur pompadur la 30 mii km, autoturismul are urmatoarele simptome: - rulez cu 50-60 km/h; in frina de motor se produc smucituri (2-3); - teava de esapament, neagra; - ... (vezi toată discuția)
Raspunderea patrimoniala costin romica costin romica Utilizez masina de serviciu si in urma cu cateva luni am constatat ca motorul a inceput sa consume ulei. Masina a fost dusa intr-un service pt. ... (vezi toată discuția)
Autoturism nou cu aceleasi probleme in service, continuu... Ionut1979# Ionut1979# Buna ziua, va deranjez cu o problema legata de un autoturism Renault Austral FH cumparat in leasing financiar prin RCI Leasing. Masina a fost livrata in ... (vezi toată discuția)