am o problema cu angajatorul meu . dupa ce am fost concediat cu art.65din legea nr53/2003 si dat in preaviz , se gandeste sa ma cheme inapoi cand mai aveam 6 zile din 20 din preaviz . Problema este ca eu nu mai vreau sa ma intorc dar daca refuz nu stiu daca mai primesc somajul si celelalte drepturi odata ce refuz sa ma intorc ; iar daca ma intorc sa nu-mi faca o chestie de genul sa-mi plateasca doar 4 ore pe care le-am facut in fiecare zi . va multumesc daca ati putea sa ma ajutati .
Art. 74. - (1) Decizia de concediere se comunica salariatului in scris si trebuie sa contina in mod obligatoriu:
a) motivele care determina concedierea;
b) durata preavizului;
c) criteriile de stabilire a ordinii de prioritati, conform art. 70 lit. d), numai in cazul concedierilor colective; (O.U.G. nr. 65/2005)
d) lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate si termenul in care salariatii urmeaza sa opteze pentru a ocupa un loc de munca vacant, in conditiile art. 64.
(2) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corepunzator. (Abrogat de O.U.G. nr. 65/2005) Art. 75. - Decizia de concediere produce efecte de la data comunicarii ei salariatului.
Conform art 74 alin 2 din Contr. Colectiv de Munca unic la nivel national pe anii 2007-2010, in perioada preavizului salariatii au dreptul sa absenteze 4ore/zi, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celalalte drepturi.
daca nu vi s-a comunicat decizia de concediere posibil ca angajatorul sa se fii razgandit !
numai decizie s-ar putea contesta si nu instiintarea de preaviz.