avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vreau sa plec mai repede din preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vreau sa plec mai repede din preaviz

Buna ziua,

Am semnat un act in care era specificat ca demisionez conform articolului 79(1) din Codul Muncii. Eu nu am luat salariul pe luna aprilie, se aplica articolul 79(8) in acest caz? Daca angajatorul nu mi-a dat drepturile salariale si eu refuz sa mai vin in preaviz, imi poate desface contractul de munca cu litera a? Mentionez ca ziua de salariu este dupa data la care am semnat eu demisia si nu stiam daca o sa primesc salariul sau nu. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:29, 3 Mai 2010
Pentru faptul ca angajatorul nu v-a platit drepturile salariale il puteti da in judecata pentru a fi obligat la aceasta.
Ceea ce spuneti dv. este o chestiune de probatiune. Poate ca data salariului a fost devansata pentru toata lumea din motive obiective, nu numai dv. nu v-ati incasat drepturile salariale. In aceasta situatie, neprezentarea dv. in perioada de preaviz da dreptul angajatorului la desfacerea CIM pentru motive disciplinare. ;)
1. Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

2. Nu mai este aplicabil art.79 alin.8 C.mun., atata timp cat dvs ati solicitat incetarea raportului de munca in baza art.79 alin.1 C.mun. ...un c.i.m. nu poate inceta decat o singura data...:)

3. In caz de neplata a salariului, va puteti adresa ITM-ului si/sau instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz armaghedon armaghedon Buna ziua, Imi pot da demisia fara a respecta preavizul de 15 zile prevazut in c.i.m, si daca nu ce se poate intimpla in cazul in care o ... (vezi toată discuția)
Demisie theo_blonda theo_blonda in ce circumstante angajatorul privat iti poate desface contractul de munca cu litera I. Ca angajat am dreptul sa plec fara preaziv? Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz kinga23 kinga23 Buna...am o problema si as vrea daca se poate sa imi dati cateva raspunsuri care sa ma lamureasca.. Vreau sa-mi spuneti daca se poate cumva sa imi dau demisia ... (vezi toată discuția)