avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta in familie- amenintari cu moartea- ce e de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta in familie- amenintari cu moartea- ce e de facut???

Buna ziua,

As avea si eu nevoie de niste sfaturi din partea unor oameni ai legii sau chiar a unora care au trecut prin ce trec eu acum. Fac parte dintr-o familie cu 3 copii, 28, 26 si respectiv 21 ani.
Parintii mei locuiesc separat de 2 ani, pe 15 mai avand prima infatisare la divort. Ceea ce a dus la despartire a fost faptul ca tata nu se poate controla, consumand alcool zilnic si jignindu'ne permanent, atat pe mama cat si pe noi(copii lui) si pe bunici. Dupa doi ani de locuit separat, timp in care tata a spus tuturor cunoscutilor ca el nu mai vrea sa se impace, mama l-a rugat sa mearga la tribunal sa depuna impreuna actele pentru divort, ceea ce s-a si intamplat, avand primul termen pe 15 mai. In urma cu o saptamana lucrurile au inceput sa o ia razna, tata a inceput sa ameninte ca o omoara pe mama, a inceput sa ne sune pe noi si sa ne vorbeasca foarte vulgar, povestindu'ne despre toate "aventurile" mamei din tinerete, aventuri pe care le-a avut cu toti cunoscutii familiei noastre, inclusiv cu rudele de sex masculin. Toate astea spunandu'le sub influenta bauturilor alcoolice. Fratelui mei i-a marturisit ca are de gand sa o omoare. Am reusit si am inregistrat pe telefon o convorbire intre el si sora mea, o convorbire foarte sugestiva. Intrebarea este unde trebuie sa facem plangere si daca o sa se ia vreo masura. Mai mentionez ca nu ne-a lovit, doar ne ameninta si ne vorbeste foarte urat, ne suna cu numar ascuns, insa in urma cu o luna, tot aflat sub influenta bauturilor alcoolice l-a imbrancit si amenintat pe administratorul blocului in care locuim.
Am incercat sa rezolvam aceasta problema discutand cu el, dar nu se poate discuta...in ultima vreme este numai baut, el fiind si diabetic...si nu putem astepta sa ne dea una in cap ...avand in vedere ca ne si urmareste, ne spune unde suntem si ce facem...
Ce e de facut???:sorry:
Cel mai recent răspuns: leonie , utilizator 15:10, 3 Mai 2010
1. Tatal d-voastra. este foarte bolnav, asa ca apelati la un centru de reabilitare a persoanelor dependente de alcool.
2. Puteti face plangere la politie, dar nimic nu va poate garanta ca situatia se va ameliora, nici pedeparte indrepta.
Sigur ca se poate depune plangere impotriva tatalui .Plangerea o depuneti la parchet sau politie , in termen de 2 luni. Insa faptele trebuie dovedite cu probe .
Apreciez , prin prisma faptului ca tatal dvs. nu s-a comportat violent , si ma refer la violentele fizice, lucrurile pe care le spune ,amenintarile sale survin in urma consumului de alcool si ca de fapt nu are astfel de intentii. Preventiv , ar fi indicat ca mama , pana la solutionarea procesului de divort sa evite intalnirile cu sotul , sa nu raspunda la provocari , la apelurile telefonice , sa fie intotdeauna insotita de cineva cand este fara , cat si alte masuri care sa o puna la adapost de eventualele vilolente. Acelasi lucru este valabil si pt. dvs., intrucat inteleg ca amenintarile va sunt adresate tuturor.
Din pacate degeaba apelam noi, daca el nu doreste sa se vindece, stie ca sufera de diabet si ca nu are voie sa bea, insa o face zilnic, spunandu'ne ca stie ca mai are putin de trait si tot o "aranjeaza" el pe mama. Ma doare ca nu pot face nimic si ca trebuie sa accept in continuare jigniri la adresa mamei si a noastra...chiar trebuie sa astept sa ii faca ceva rau pentru a putea actiona in vreun fel anume. Cum v-am mai spus nu am decat o inregistrare pe telefon in care vorbeste foarte urat si ameninta, cat si alte rude pe care le-a sunat si le-a calomniat si care vor sa il dea in judecata, insa nu ma incalzeste prea mult. Stam cu frica pentru ca momentan locuieste cu fratele meu in apartamentul in care am locuit impreuna ca si familie, iar eu cu sora mea, locuim cu mama in alta parte. Copii fiind majori apartamentul dupa divort ar trebui impartit intre ei, insa ameninta ca nu o sa vada mama nimic, probabil avand de gand sa il distruga, avand in vedere ca a mai facut asta in trecut, cand a incendiat masina familiei, pentru ca nu l-a lasat mama sa plece, fiind tot baut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort violenta domestica AndreeaC90 AndreeaC90 Buna ziua V-as ruga daca se poate să ma ajutati cu niste sfaturi legate de situația mamei mele, care doreste sa divorteze de tatăl meu, o persoana ... (vezi toată discuția)
Amenintari si calomnie daniella28 daniella28 buna ziua,as vrea sa stiu daca sotul cu care ma aflu in divort se poarta urat cu mama mea,a tipat la ea,ii vorbeste urat,pe mine ma ameninta ca imi ia copilul ... (vezi toată discuția)
Tata agresiv, probleme cu alcoolul Florina09 Florina09 Sunt fata, am 17 ani si locuiesc impreuna cu tata, mama si bunica din partea mamei. Povestea a inceput acum cativa ani, cand tata s-a apucat de baut,a fost dat ... (vezi toată discuția)